shampony (Foto: Scanpix)
shampony (Foto: Scanpix)

Vålerenga henter svenske foran toppkampen

Jens Karlsson debuterer for Oslo-klubben i toppkampen mot Stavanger Oilers torsdag.

Oslo (TV 2 Sporten): 30-åringen kommer fra Borås HC der han har produsert 119 målpoeng de siste 3,5 sesongene.

– Dette er en spiller vi har snakket med en stund. Signaturen mangler, men vi er enige og overgangen går i orden, sier VIF-direktør Jan Tore Kjær til tv2.no.

Jens Karlsson ble draftet av Los Angeles Kings i 2001 og spilte VM for Sverige to år senere. Etter fem sesonger i Frölunda har forwarden vært innom Rögle, HV71, tyske Iserlohn Roosters, Aalborg og Borås.

Klubben fikk ikke lisens for spill i Allsvenskan foran denne sesongen, og det har lenge vært klart at Karlsson, som hadde en klausul i kontrakten om at han kunne gå, ønsket seg videre.

– Da lockouten i NHL var over, ble det naturlig å jobbe med Karlsson. Det er ikke ofte vi har tidligere svenske landslagsspillere i Norge, sier Jan Tore Kjær.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

693309

Overgangen går i orden dagen etter serietoeren fikk bank i Askerhallen. Dersom alt går etter planen vil Karlsson debutere i toppkampen mot Stavanger Oilers på Jordal torsdag.

– Det er en type spiller vi har manglet. Han veier 98 kilo, er 190 centimeter høy og en fysisk spiller som gjør bra med mål. Han har et godt skudd, bra innstilling og er en tøffing som er fin å ha med seg inn i sluttspillet, sier Kjær.

I Borås-drakta står Karlsson med 201 kamper, 189 poeng og 547 utvisningsminutter. Borås Tidning skriver at forwarden tok farvel med lagkameratene i garderoben etter søndagens seier over Nittorp.

– Dette er en ny utfordring for meg. Jeg vil gripe denne sjansen nå som jeg får muligheten til å vinne noe, sier Karlsson.