Bjørgen
Bjørgen

Tror på gullrush for Bjørgen i VM: – Ingen tvil om at hun er i rute

Langrennsekspert Fredrik Aukland spår tre Bjørgen-gull. Odd-Bjørn Hjelmeset tror på seks gull.

I helgen var Marit Bjørgen tilbake der hun var før hjerterytmeforstyrrelsene satte en stopper for hennes Tour de Ski-deltakelse. Rognes-jenta vant 10 km klassisk på lørdag, og parkerte Finland på den siste etappen i stafetten søndag.

Spesielt deilig var det nok at hun slo erkerivalen Justyna Kowalczyk med hele 18 sekunder i lørdagens renn. Langrennsekspert Fredrik Aukland tror Bjørgens maktdemonstrasjon skremte konkurrentene.

– Hun gikk veldig overbevisende. Det så ut som hun lekte med konkurrentene. Det er ingen tvil om at hun er i rute til VM i Val di Fiemme. Marit har en veldig sterk konkurranselyst. Jeg tror hun skremte en del av konkurrentene i helgen, sier Aukland.

Se sportslunsj i videovinduet øverst!

Les også: Røthe etter spurtseieren: – Hadde muligens protestert selv
Les også: Se Bjørgens superrykk som sikret stafettseier

– Enorm trygghet
Han mener Bjørgens comeback også smittet over på de andre norske jentene. Selvtilliten som Justyna Kowalczyk frarøvet dem under Tour de Ski var plutselig tilbake.

– Jeg tror det betyr mye for laget at Marit er tilbake. De yngre jentene har vist seg frem den siste tiden, men nå kommer Marit tilbake og viser stabilitet. Lederen er på plass. Det gir laget en enorm trygghet, slår Aukland fast.

Kowalczyk dominerte stort på de klassiske etappene i Tour de Ski, men mot Bjørgen var den polske jenta sjanseløs.

– Det må ha vært det beste med hele La Clusaz-helgen. Samtidig må vi huske på at Kowalczyk gikk i Liberec. Hun gikk også i Canada før jul. Hun har gått mange flere renn enn de norske, så jeg ville ikke jublet for høyt ennå, sier Aukland.

Les også: Northug i turrenn: – Fryktet at jeg skulle bli tatt igjen av mamma
Les også: Svenskene raser etter norsk stafettseier

– Tror du Kowalczyk vil slippe opp og samle overskudd nå?

– Nei, jeg tror hun vil trene mengde. Hennes treningsmetoder skiller seg fra de norske. Det innebærer mange timer med trening, sier Aukland.

Gull-rush
Langrennseksperten har klokkertro på Bjørgen før VM i Italia.

– Hun tar gull på stafetten og på skøytingen. Jeg tipper tre gull til Marit, sier Aukland.

Odd-Bjørn Hjelmeset er hakket mer optimistisk.

– Hvis hun har lyst å gå alle distansene, så har hun mulighet til å vinne seks VM-gull. Det er jeg ganske sikker på. I Holmenkollen tok hun fire gull og ett sølv. Da var hun sliten mot slutten. Jeg blir ikke overrasket om hun tar seks gull nå, sier Hjelmeset.