pno__ (Foto: Grøtt, Vegard)
pno__ (Foto: Grøtt, Vegard)

Northug i turrenn: – Fryktet at jeg skulle bli tatt igjen av mamma

Klarte ikke å dra i land seieren i 42 kilometer lange Dolomittenlauf.

Obertilliach, Østerrike (TV2 Sporten): Petter Northug jr. «slengte seg med» i turløpet Dolomittenlauf - og fikk bank! Skikongen som er på høydeopphold i Seiser Alm i Italia stilte til start i det 42 kilometer lange turløpet i fristil.

Han ble grundig satt på plass av italieneren Sergio Bonaldi, og slovaken Martin Bajcicak kom også foran nordmannen. Northug jr. kom i mål vel to og et halvt minutt bak vinneren.

– Men turrenn i stedet for verdenscuprenn, det krever en forklaring?

– Det er vel viktig å gå renn på det nivået en hører hjemme? Jeg følte at jeg trengte en skikkelig langtur og dette her var jo et renn som gikk rett i nabolaget til Seiser Alm, så derfor stilte jeg.

– Hva får du ut av et slikt løp?

– Det blir jo alltid noe annet med startnummer på brystet enn å kjøre hardøkter alene så nyttig er det selvsagt, så får vi se hva jeg duger til når VM kommer.

Les også: Svenskene raser etter norsk stafettseier

Løpet i Østerrike gikk i kraftig snøvær som ikke lot til å bekymre italieneren Bonaldi som gikk alene i tet. Northug jr slet litt med ski med litt dårlig glid - uten at han ville klage på støtteapparatet; pappa John og Hallgeir Martin Lundemo.

– Det gikk trått en stund og jeg fryktet faktisk at jeg skulle bli tatt igjen av mamma, sier skikongen før han returnerer til sitt høydeopphold i nabolandet Italia, nærmere bestemt i Seiser Alm. Og skikongen kom og dro naturligvis i helikopter!

Mens junior gikk 42 kilometer nøyde mamma May seg med 25 kilometer.