Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Skal vi danse»-stjernene Nadya Khamitskaya og Aleksandra Kakurina var ekspertene på dansegulvet. I den nye TV 2-serien «Skal vi stupe», som har première neste søndag, er de amatørene. Det var ingen selvfølge at danseløvene skulle hoppe i vannet. Aleksandra har nemlig vannskrekk og Nadya kunne ikke svømme.

– Det er helt uvirkelig at vi stuper nå. For to måneder siden kunne jeg nesten ikke svømme. Jeg turte ikke gå på babysvømming med Leon fordi jeg følte meg uttrygg i vannet. Nå hopper vi fra tremeteren. Det er helt vanvittig, sier Nadya som har med seg sønnen Leon på stupetrening i Risenga Svømmehall i Asker.

– Vannskrekk

– Dette er så skummelt at du aner det ikke. Du har ikke kontroll på det som skjer. Det er bare flaks, sier Aleksandra etter å ha stupt grasiøst ned i bassenget..

Hun har også et anstrengt forhold til vann.

– Nå jeg var liten hadde jeg så vannskrekk at jeg ikke ville være i nærheten av vannet. Det å stupe, treffe vannet og kanskje slå seg . Det var jo var så skummelt, sier Aleksandra om det å hoppe ut i bassenget.

– Verdenskart av blåmerker

Skrekken er kurert nå. Men smerten må de leve med på trening før «Skal vi stupe» på TV 2. Det er blitt en rekke vonde mageplask.

– Det å gå på stupetrening er som å gå til tannlegen. Det er den frykten. Det er ikke sikkert det kommer til å gjøre vondt, men du er redd, sier Nadya og tilføyer:

– Det er nok av blåmerker over hele kroppen.

– Vi har et verdenskart av blåmerker på låret etter hver trening, ler Aleksandra.

Nadya har gått helt rundt på stupetrening og slått seg kraftig på brystet.

– Det å falle på puppene fulle av melk er ganske vondt, sier Nadya som fortsatt ammer lille Leon.

Mange stupe-kjendiser

I tillegg til de to dansejentene er følgende kjendiser med i «Skal vi stupe». De er delt inn i par som hjelper hverandre:

Par 1: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen og Roar Strand

Par 2: Eirik Verås Larsen og Mira Verås Larsen

Par 3: Otto «Sinnasnekkeren» Robsahm og (Plumbo-Lars)

Par 4: Alexandra Joner og Espen Jansen

Par 5: Odd-Magnus Williamson og Tobias Santelmann