Volkswagen Golf er forlengst blitt en bil legende   for 150.000 kroner kan du sikre deg et pent GTI eksemplar.
Volkswagen Golf er forlengst blitt en bil legende for 150.000 kroner kan du sikre deg et pent GTI eksemplar.

Golf GTI: Her får du morsom bil til 150.000 kroner

Det gjelder bare å sjekke godt før du kjøper.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei. Jeg har lyst på Golf GTI. Kan bruke opp til 150.000 kroner (låner i banken). Hvilken årsmodell mener du er best å kjøpe? Er det noe spesielt jeg bør passe på før jeg kjøper? Lurer også på om du vil anbefale å hente ut mer krefter av den. Vennlig hilsen Kenneth.


Benny svarer:

Hei Kenneth! GTI ja – det er tre bokstaver som for mange av oss er synonymt med moro!

Strengt tatt har nok ikke bilene alltid levd opp til forventningene GTI-navnet gir. Volkswagen har vannet ut begrepet ganske mye med enkelte modeller, som har vært mer trøtte enn hissige.

Men til 150.000 kroner går det så absolutt an å få fin bil! Da snakker vi i praksis femte generasjon Golf, det er modellen som kom i 2004 og gikk fram til 2008.

Det er ikke den Golf-generasjonen som har gledet entusiastene aller mest, men en svært kompetent bil, uansett. Der fjerde generasjon slet med mange tekniske problemer (særlig i starten), var dette ryddet av banen da Golf V kom.

Til ditt budsjett, snakker vi en bil fra rundt 2006. Det er ikke så veldig mange av disse på bruktmarkedet og kjøperne er nok svært selektive. Her skal det være riktig farge og utstyr, hvis ikke blir de stående.

Det er absolutt lov å prute og komme med en tilbud som ligger en god del lavere enn prisforlangende.

2-liters turbomotor på 200 hestekrefter sikrer bra prestasjoner, jeg tror ikke du kommer til å savne mer power her egentlig. Men det er fullt mulig å trimme den. Du kan få veldig mange flere hestekrefter – men jeg anbefaler absolutt en mer moderat økning hvis du først går for dette. 25–30 prosent opp er en god tommelfingerregel.

LES OGSÅ: Husker du den magiske "tåkelysbryteren"?

Lyskryss-dueller


Til denne prisen må du nok regne med at bilen har gått relativt langt. GTI og høy kilometerstand kan være en veldig skummel kombinasjon, men trenger heller ikke å være det. Her er tidligere eier(e) og måten bilen har blitt behandlet på det som er helt avgjørende.

Mye langkjøring er langt bedre enn noen som hovedsakelig har brukt bilen til lyskryssdueller!

Det beste er å finne en en-eiers bil, og den eieren må gjerne være en voksen person. Spør og grav om historikk og hvordan han eller hun har brukt bilen. Sjekk at servicer er fulgt og at slitedeler er byttet.

Sjekk også om bilen er trimmet. Ganske mange av disse er det. Det behøver ikke være negativt, men det er veldig viktig at dette er gjort av seriøse folk og at det ikke er hentet ut altfor mange ekstra hestekrefter. Dette må du kreve å få dokumentasjon på.

Jeg vil også sterkt anbefale at du tar en test enten på et verksted eller hos NAF.

Det vil kunne avdekke feil og problemer som ellers kan koste deg svært mye, og er en smart investering når du kjøper bil som dette.

Lykke til med et spennende prosjekt – jeg håper du finner en fin bil som du blir fornøyd med!

LES OGSÅ: 34 år med moro – alt om Golf GTI

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Her er GTI-en ingen andre har

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: