Marit Bjørgen
Marit Bjørgen

Bjørgen: – Skulle nesten tro jeg lå for døden

Marit Bjørgen synes oppstyret rundt hjerteproblemene ble voldsomt overdrevet.

La Clusaz, Frankrike (TV 2 Sporten): Marit Bjørgen er passe oppgitt over hvor stor oppmerksomhet hennes urytmiske hjerte fikk før jul.

– Jeg er veldig glad jeg ble undersøkt og fikk en gjennomgang av hjertet. Alt ser bra ut og jeg har fått beskjed om at det ikke er farlig. Som sagt, så skjedde det nå og det kan skje en gang til, men det trenger ikke skje igjen. Jeg vet i alle fall at alt ser veldig bra ut og at det ikke er noe farlig, men det er klart jeg synes jo alt ble overdrevet. Jeg fikk jo følelsen av at man nesten lå for døden. Jeg synes det ble voldsomt overdrevet, sier Bjørgen til TV 2.

Selv har skidronningen hele tiden etterpå følt seg pigg og frisk og akseptert at det ble gjort grundige undersøkelser. Selv om hun nå innrømmer at selv faktisk ville gå Tour de Ski.

– Jeg vil jo ikke si jeg aksepterte situasjonen. Det hadde helt sikkert gått veldig bra, men jeg aksepterte avgjørelsen der og da, så da måtte man bare innfinne seg i at det var slik det var og se fremover. Da var det VM som ble fokus i hodet mitt, sier hun.

Nesten 50 dager etter at hun sist gikk verdenscuprenn er hun nå tilbake i langrennssirkuset. Lørdag går hun endelig verdenscuprenn igjen.

– Jeg har sett frem til dette lenge. Det skal jaggu bli godt å komme i gang igjen og konkurrere. Det er som å begynne på nytt igjen, sier hun.