Bjørn Helge Riise, Martin Jol (Foto: SCANPIX)
Bjørn Helge Riise, Martin Jol (Foto: SCANPIX)

Bjørn Helge Riise beklaget Jol-kritikk: – Han unnskyldte seg og var på gråten

– Jeg gråt vel ikke akkurat. Men jeg var lei meg, sier Riise til tv2.no.

John Arne Riise skal ha havnet på kant med manager Martin Jol og kan være på vei bort fra Fulham.

Torsdag fikk landslagsbacken støtte fra lillebror – og tidligere Fulham-spiller – Bjørn Helge Riise.

– Martin Jol er svært dårlig likt av de fleste spillere og kan opptre meget arrogant. Han er ok mot de han liker, men snakker ikke med dem som kommer litt på kant med ham, sa Lillestrøm-spilleren til Sunnmørsposten.

Les også: Times-journalist til TV 2: – Riise er uønsket

Tok kontakt med klubben
Nå avviser imidlertid minstemann Riise at han har kommet med uttalelsene.

– Nei, sitatene som var gjengitt er ikke korrekte. Det har jeg også tatt opp med Sunnmørsposten og artikkelen er fjernet. Jeg sa aldri at Martin Jol er arrogant, men derimot at han kan se litt arrogant ut. Martin er en kjempehyggelig fyr og jeg hadde et veldig godt forhold til han. Han er en omgjengelig fyr og godt likt av både spillere og fans, sier Riise til tv2.no.

– Jeg er ikke så dum at jeg går ut og slenger dritt på den måten, sier han.

Riise tok derfor umiddelbart kontakt med Fulham for å forklare sitatene. Det bekreftet også Jol på torsdagens pressekonferanse.

På spørsmål om han hadde sett Bjørn Helge Riises uttalelser, svarte nemlig nederlenderen:

– Jeg har ikke sett dem. Alt jeg vet er at han (Bjørn Helge) tok kontakt med Sarah (Brookes, Fulhams pressesjef) og var nesten på gråten. Han sa at dette ikke stemte. Jeg hadde et fantastisk forhold til ham da han var her, men han spilte ikke kamper. Han sa «Jeg har aldri sagt noen ting», og jeg tar hans ord på det.

Riise ler litt av forklaringen.

– Hehe, jeg gråt vel ikke akkurat. Men jeg var lei meg og synes det ville vært skikkelig trist om de trodde jeg mente de tingene. Jeg både har og hadde et godt forhold til både Jol og klubben og vil ikke at slike ting skal ødelegge det, sier han.

– Jeg var ikke god nok
På samme pressekonferanse kom likevel Jol med et lite stikk til misfornøyde spillere.

– Selv om en spiller sier noe så vet du at de alltid vil forsøke å komme med unnskyldninger. Det er ikke noe gøy å si at årsaken til at man ikke spilte var fordi du ikke var god nok, sa han.

Det har ikke Bjørn Helge Riise noe problem med å si seg enig i.

– Det er ikke bare trenerens feil hvis man ikke får spille. Jeg var kanskje ikke god nok da jeg var i Fulham, og derfor fikk jeg heller ikke spille. Jeg forsøkte bare å gjøre mitt beste, men jeg var aldri sur på Martin Jol. Når man er trener det på det nivået så kan man uansett ikke blidgjøre alle spillerne i troppen, sier han.

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

– Har fantastisk forhold til Riise
Jol selv understreker også at den påståtte konfrontasjonen mellom han og John Arne Riise er bare tull.

– Jeg har snakket med spilleren i dag og vi hadde en god samtale. Det er ikke noe problem. Jeg ønsket å endre noen ting etter kampen mot Liverpool, og det var det jeg gjorde. Han må kjempe seg tilbake i startoppstillingen som alle andre spillere som ikke får spille, sier han.

Og forsetter:

– Jeg har et godt forhold til John nå og jeg hadde et fantastisk forhold til ham da han spilte kamper.

Bjørn Helge Riise avviser også at det dreier seg om en konfrontasjon.

– Nei, det er ingen krangel mellom John Arne og Martin Jol ettersom jeg forstår. Jeg har ikke snakket med John Arne direkte om saken, men såvidt jeg forstår så handler det mer om at han vil forsøke noe nytt. Han er vant til å spille fast, og hvis han plutselig blir andre- eller tredjevalg så vil han videre til et sted han får spille. Samtidig er John Arne også typen som ikke gir seg. Så det kan være han blir værende for å kjempe seg tilbake på laget, sier han.

Les også: Suarez: – United kontrollerer media i England

– Opp til John Arne om han vil gå
Ryktene om at Riise nå er på vei vekk fra Craven Cottage tar Jol med en klype salt. Han åpner likevel for at veteranen kan forlate London-klubben.

– Dette er bare spekulasjoner så lenge det ikke er noen klubb som har meldt interesse. Men spillere ønsker selvsagt å få spille kamper. Hvis han ikke får spille de neste par ukene, så er det selvsagt opp til ham (om han vil forlate klubben), sier Jol.

– Hvis han forbedrer seg på enkelte områder så vil han bli en meget viktig spiller for meg. Hvis ikke så har jeg andre alternativer, understreker Fulham-manageren.

Klikk her for mer informasjon om og bestilling av TV 2 Premier League