Petter Northug
Petter Northug

Her får en forbløffet Northug ny sportsbil: – Jeg driter i janteloven

– Kan være ødeleggende, sier Bjørn Dæhlie.

Se Sirkus Northug på TV 2 og TV 2 Sumo i kveld kl. 21.40!

2013 er kun tre dager gammel, stedet er Tour de Ski: I en sponset buss står hele Norges Petter Northug (27) – med sponset caps på hodet, sponset kjøleskap, sponsete telefoner og nettbrett.

27-åringen fra Mosvik er blant Norges heteste sponsorobjekt, men det utenomsportslige spillet rundt gullkalven er langt fra uproblematisk.

Kritisk Dæhlie
I mandagens episode av TV 2-dokumentaren «Sirkus Northug» retter tidligere skikonge Bjørn Dæhlie en advarende finger mot å ha for mange baller i luften samtidig.

45-åringen fra Nannestad står med åtte OL-gull, og forvalter i dag en millionformue fra sin egen skikarrière. Ved bruk av sitt eget navn har Dæhlie blant annet bygget opp sitt eget klesmerke.

Nå er han skeptisk til at Northug gjør det samme – mens han fortsatt er aktiv i skisporet.

– Det å starte en kleskolleksjon er veldig spennende, men samtidig en ekstrem utfordring. Det å starte den midt i en karrière, det er ødeleggende, sier Dæhlie i kveldens episode – og mener Petter Northug i verste fall gambler med egne prestasjoner i sporet.

Trosset Dæhlie og sin egen far
Dæhlie engasjerte seg aktivt mot Northugs avtale med Red Bull i 2009.

– Det var en såpass tøff kamp at det var utrivelig, avslører John Northug i dokumentaren.

Bjørn Dæhlie
Bjørn Dæhlie

I kveldens dokumentar avslører Northugs far at også han rådet sønnen til å takke nei til avtalen med energidrikkprodusenten. Både BAMA og Kjell Inge Røkkes Aker ventet i kulissene. Petter Northug gikk likevel inn for avtalen, mot farens råd.

– Han mente at jeg skulle droppe det. Han hadde andre sponsorer som sto i kø med bedre tilbud, sier Petter Northug.

Selv er han åpen på at de mange sponsorhattene tidvis suger ham for krefter, noe kveldens episode også viser.

– Ja, det tror jeg er riktig. At det er farlig å drive med for mye markedsmessig når du er aktiv. Det kan bli støy rundt det. Da er det viktig at du har folk rundt deg som jobber med det, sier Northug.

Petter Northug
Petter Northug

Pisser på janteloven
Og sikter til manager Lars Gilleberg. I mandagens episode fikser manageren Northug en splitter ny bil, mens hovedpersonen selv er hos tannlegen.

Glisende åpner OL-vinneren garasjen, og smiler bredt når den nye bilen overleveres. 27-åringen har ingen planer om å tenke mindre butikk med det første.

– Jeg har lyktes. Hva folk mener om det, eller har å si om det, det driter jeg i. Janteloven har aldri stått i veien for meg, sier en bestemt Northug i kveldens episode.

Se Sirkus Northug på TV 2 mandager kl. 21.40!