Lance Armstrong og Richard Virenque (Foto: LAURENT REBOURS, © ON)
Lance Armstrong og Richard Virenque (Foto: LAURENT REBOURS, © ON)

– Jeg spør meg selv om Lance Armstrong noen gang hadde kreft

Richard Virenque har null tillit til amerikaneren.

Richard Virenque står selv på listen over sykkelsportens dopingsyndere, men fornekter seg ikke når han skal omtale alle årene med løgn og bedrag fra Lance Armstrong.

Armstrong kom tilbake etter å ha fått testikkelkreft og vant sju Tour de France-titler som han nå er fratatt, men Virenque har nå så liten tiltro til amerikaneren at han undrer som om han i det hele tatt var kreftsyk.

– Jeg spør meg selv om han noen gang hadde kreft, sier franskmannen i et intervju gjengitt hos sporten.dk.

Les også: Armstrong: – Alle kortene ble lagt på bordet

– Hykleri
Utsagnet skal ha kommet hos Europe 1, men da avisen Sud Oest ville få ham til å utdype om han tror Armstrong har løyet om sykdommen svarte han litt mer tilbakeholdent.

– Jeg vet ikke, men likevel! Det er en stor sak, spredt over så mange år, så det kan godt være, sier Virenque.

Franskmannen som ble tatt under den store Festina-skandalen i 1998 kommenterer i dag sykkel for fransk tv. Men han har ingen planer om å se Armstrongs dopinginnrømmelse hos Oprah.

– Jeg er lei av alt det der. Jeg har ikke lyst til å snakke om det. Det er så mye hykleri, sier Virenque.

Les også: Armstrong-sjef styrte privatøkonomien til sykkeltopp

Fratas OL-medalje
For Armstrongs del fortsetter han å bli strøket fra resultatlister. IOC bekrefter nå at han er fratatt bronsemedaljen han vant under tempoen i Sydney-OL i 2000, samt 13. plassen han fikk under fellesstarten. Nå har IOC bedt ham om å sende medaljen i retur.

Tempoen ble for øvrig vunnet av Armstrongs US Postal-lagkompis Vjatsjeslav Jekimov, mens Jan Ullrich tok sølvmedaljen. Mannen som rykker opp på bronseplass etter Armstrong er spanske Abraham Olano.