FORSVARER BROREN: Bjørn Helge Riise forsvarer storebror John Arne Riise. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
FORSVARER BROREN: Bjørn Helge Riise forsvarer storebror John Arne Riise. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Bjørn Helge Riise forsvarer storebroren: – Martin Jol er svært dårlig likt av de fleste spillere

John Arne Riise har havnet på kant med manager Martin Jol og kan være på vei bort fra Fulham. Nå får Riise støtte av lillebror Bjørn Helge.

Ifølge den engelske avisen The Times skal London-klubben ha gitt Riise beskjed om at han kan forlate klubben i januarvinduet dersom et tilfredsstillende tilbud dukker opp.

Les også: Hevder Riise har fått beskjed om at han kan forlate Fulham

32-åringen var lenge et soleklart førstevalg som venstreback i Fulham, men har nå ikke vært på banen siden møtet med Southampton 2. juledag.

Etter det TV 2 Sporten erfarer er ikke Riises forhold til manager Martin Jol lenger det beste.

Martin Jol er svært dårlig likt av de fleste spillere og kan opptre meget arrogant. Han er ok mot de han liker, men snakker ikke med dem som kommer litt på kant med ham

– En konfrontasjon mellom Riise og Jol
Overfor TV 2 nekter John Arne Riise å si noe som helst om situasjonen som har oppstått i klubben, men alle skjønner at det verken er sportslige eller fotballmessige grunner til at han ikke spiller mer for Fulham.

Rory Smith, journalisten som stod bak avsløringene i onsdagens utgave av The Times, forteller at Riise er uønsket i klubben etter en konfrontasjon med manager Martin Jol.

– Slik vi forstår det var det en konfrontasjon mellom Riise og Jol, som endte med at Jol ga Riise beskjed om at han kan dra fra Fulham - dersom det kommer et passende bud, sier Smith til TV 2 Sporten.

John Arne Riises bror Bjørn Helge, som til daglig i Lillestrøm, følger selvsagt situasjonen i Fulham nøye.

Les også: Times-journalist til TV 2: – Riise uønsket etter konfrontasjon med Jol

STØTTER BROREN: Tidligere Fulham-spiller Bjørn Helge Riise forsvarer
  John Arne Riise. (Foto: Lien, Kyrre/NTB scanpix)
STØTTER BROREN: Tidligere Fulham-spiller Bjørn Helge Riise forsvarer John Arne Riise. (Foto: Lien, Kyrre/NTB scanpix)

– Jol er svært dårlig likt
I et intervju med Sunnmørsposten forsvarer han storebroren, og hevder at manager Martin Jol er en svært omstridt manager.

– Martin Jol er svært dårlig likt av de fleste spillere og kan opptre meget arrogant. Han er ok mot de han liker, men snakker ikke med dem som kommer litt på kant med ham, sier Bjørn Helge Riise, som selv har en fortid i Fulham.

Han kommenterer situasjonen John Arne Riise har havnet i slik:

– Jeg er ikke forbauset over dette.

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

rrise til nett (Foto: Audun Braastad 5021,
  © ps)
rrise til nett (Foto: Audun Braastad 5021, © ps)

– Har håndtert vanskelige personligheter før
Ifølge Rory Smith, som følger Fulham svært tett som journalist for The Times, er imidlertid Jol ikke kjent for å være en kranglete trener som havner i konflikter med spillerne sine.

– Han har håndtert vanskelige personligheter før. Ser du på Fulham-laget så har du spillere som Berbatov og Bryan Ruiz, spillere som kanskje ikke er uprofesjonelle, men som heller ikke er slike hardarbeidende typer som managere ofte foretrekker. Jol er ikke redd for sterke personligheter, forklarer Smith.