hazard (Foto: Nick Potts)
hazard (Foto: Nick Potts)

Derfor trenger Southampton Forren: – Komisk forsvarsspill

Southampton rotet det til i første omgang, men reiste seg mesterlig og sikret ett poeng mot Chelsea.

Chelsea-Southampton 2-2

Med Vegard Forren på tribunen viste Chelsea hvorfor Southampton trenger nordmannens tjenester på stopperplassen.

Forsvarsrot sørget nemlig for at Chelsea gikk til pause med en 2-0-ledelse, men i den andre omgangen tok Southamptons offensive rekke ansvar og kjempet seg tilbake til 2-2.

Se kampreferat i videovinduet over!

– Komisk forsvarsspill
Chelsea tok ledelsen etter 25 minutter, da et innlegg fra César Azpilicueta til slutt endte opp hos Demba Ba, som scoret sitt tredjemål mot Southampton etter at han ble Chelsea-spiller.

Senegaleseren scoret også to da Chelsea vant 5-1 i FA-cupen 5. januar. Scoringen var det heller ikke noe i veien med. Ba smalt til på volley da han var først på et mislykket klareringsforsøk fra Jos Hooiveld.

Like før pause smalt det igjen fra Chelsea. To Southampton-spillere mislyktes i sine forsøke på å klarere, og ballen endte opp hos Ramires. Brasilianeren smalt ballen i tverrliggeren, og på returen var også en Chelsea-spiller først på ballen.

Eden Hazard smalt til på direkte fra knapt 16 meter, og ballen suste i mål.

I Premier League-studio var man imidlertid ikke særlig imponert over forsvarsspillet.

– Det var komisk forsvarsspill. Folk ligger på bakken, de klarer ikke å klarere ballen og jeg tror Nigel Adkins er rasende for at de slapp inn det målet, mente Tervor Morley.

– Vegard Forren ble nok ikke skremt, istemte Claus Lundekvam.

Mesterlig comeback
Men selv om de er rustne bakover så finnes det offensiv slagkraft i Southampton. Ti minutter ut i andre omgang tok Nigel Adkins ut Jay Rodgriguez og satte inn Rickie Lambert. Det fikk han neste umiddelbart betalt for.

Etter 58 minutter kom Nathaniel Clyne seg rundt på høyrekanten og slo et godt innlegg foran mål. Der ventet Lambert som stanget inn reduseringsmålet.

Og de stoppet ikke med det. Det 17 år gamle stortalentet Luke Shaw stormet opp langs venstrekanten etter 75 minutter. Han fant Jason Puncheon, som dundret ballen forbi en sjanseløs Petr Cech fra 15 meter.

Chelsea la trykk på Southampton mot slutten og ville ha straffe da Jack Cork rev ned Gary Cahill på overtid, men dommer Michael Oliver unnlot å blåse og det endte 2-2.

Se intervju med Rafa Benitez her:

692411