Justyna_Kowalczyk__1026450a
Justyna_Kowalczyk__1026450a

Kowalczyk oppgitt over medias tangatruse-fokus

Justyna Kowalczyk (29) likte dårlig at fotografer zoomet inn på hennes lilla tangatruse.

Justyna Kowalczyk gjorde som hun ville og gikk inn til sin fjerde strake Tour de Ski-triumf for en drøy uke siden. Den polske jenten gikk i mål 28 sekunder foran Therese Johaug. Underveis i Touren ble hun fulgt av sin trofaste fanklubb.

Kowalczyk har et ambivalent forhold til den voldsomme oppmerksomheten rundt sin egen person.

Les også: Northugs kallenavn på Kowalczyk: – Diesel-Doris

Polens mest populære
Hun ble nylig kåret til årets idrettsutøver i Polen for fjerde år på rad. Kowalczyk innrømmer at den enorme populariteten tar på. Spesielt etter VM i Liberec i 2009 har interessen rundt Kowalczyk eksplodert i Polen.

– Du begynner å skjønne at en del av livet ditt, både profesjonelt og personlig, er over. At du fra nå av alltid vil bli fulgt, vurdert og kritisert, skriver Kowalczyk på bloggen sin.

Det er ikke bare negativt, mener 29-åringen. Kowalczyk setter pris på folk som stopper henne på gaten og forteller at hun inspirerer dem og gir dem håp.

Les også: Slik så Kowalczyks «skrekkrom» ut

Gikk med lilla tanga
Det er ikke all oppmerksomhet Kowalczyk setter like stor pris på. Da Kowalczyk passerte målstreken på toppen av Alpe Cermis var hun så sliten at hun falt sammen. Fotografene kastet seg over Tour-vinneren.

Se målgangen i videovinduet øverst!

En hel langrennsverden fikk se den lilla tangatrusen til Kowalczyk, noe de polske tabloidavisene mesket seg med.

– Hvordan kan man forutse at det kommer dager der en skrue på laptopen din eller lilla tangatruser blir det største samtaleemnet? For å kysse en mann i offentligheten må du først se deg over skulderen for å forsikre deg om at ikke en idiot prøver å ta bilde av deg. For du har jo ikke lyst til å ende opp på forsiden til «respekterte» aviser, skriver Kowalczyk.

Skaper overskrifter
Det er ikke første gang skistjernens blogg skaper overskrifter. Den polske langrennsstjernen slaktet boforholdene i svenske Gällivare i slutten av november i fjor.

– De behandler oss verre enn dyr. Det er en skandale. Rommene er så små at du ikke kan snu deg etter at du har lukket døren, skrev Kowalczyk på bloggen den gang.

Verdenscuparrangørene slo raskt tilbake mot påstandene.

– Når det gjelder Kowalczyk så bor hun faktisk på det største hotellrommet på hotellet ved Dundret, så jeg forstår faktisk ikke kritikken, sa generalsekretær for verdenscuprennet, Tommy Niva, til svenske medier.