Lance Armstrong (Foto: ERIC GAILLARD/Reuters)
Lance Armstrong (Foto: ERIC GAILLARD/Reuters)

Amerikanske myndigheter avslo Armstrongs tilbud om forlik

Lance Armstrong tilbød knapt 28 millioner kroner.

Lance Armstrong har tilbudt å betale knapt 28 millioner kroner til føderale myndigheter som kompensasjon for bedrageriet mot U.S. Postal Service, ifølge CBS. Det amerikanske postvesenet var hovedsponsor for laget til Lance fra 1999 til 2004.

Les også: Lance Armstrong vil vitne mot sykkeltopper
Les også: CBS bekrefter: Armstrong innrømmet doping til Oprah

U.S. Postal Service brukte ca. 165 millioner kroner på sykkellaget i løpet av perioden. En forutsetning i kontrakten var at rytterne holdt seg unna doping.

CBS hevder også å vite at Armstrong har tilbudt seg å vitne i en føderal etterforskning, men kilder i justisdepartementet har avslått begge tilbudene som inadekvate.

Natt til tirsdag norsk tid pratet Oprah med den dopinganklagede eks-syklisten i to og en halv time. Produsentene har bestemt seg for å dele programmet i to. Dermed får verden se halve historien natt til fredag, mens resten kommer natt til lørdag norsk tid.

– Jeg fikk ikke stilt alle spørsmålene som var planlagt, men jeg tror de aller viktigste spørsmålene mennesker rundt om i verden har ventet på å høre, ble stilt og besvart, sier Oprah Winfrey i intervjuet.

Talkshowverten sier likevel at Armstrongs innrømmelser ikke helt sto til hennes egne forventninger.

– Han tilsto ikke på den måten jeg hadde forventet. Det var overraskende for meg. For meg selv, for teamet, alle i rommet, vi ble fascinert og trollbundet av det han fortalte, sier Winfrey.