Andreu_0
Andreu_0

Utskjelt ektepar: – Lance har løyet til presidenten, Larry King og Oprah

Men Frankie og Betsy Andreu ser frem til å få sannheten på bordet.

Klokken 03.00 natt til fredag vises første del av intervjuet Oprah Winfrey gjorde med Lance Armstrong tidligere denne uken. Der innrømmer den tidligere sykkelkongen dopingbruk.

Det er uklart hvor utleverende Armstrong vil være i intervjuet. Winfrey røper at Armstrong ikke tilsto på den måten hun hadde forventet.

– Jeg stilte så mange spørsmål som jeg kunne. Følelesen min er at han svarte på dem som om han var klar for dem. Jeg kan bare si at jeg er fornøyd med svarene, sier Oprah.

Les også: Åpenhjertig Oprah om Lance-intervjuet: – Armstrong tilsto ikke slik jeg hadde forventet

– Revet i stykker av Lance
I mer enn 10 år har Armstrong terrorisert ekteparet Andreu. Frankie Andreu var Armstrongs lagkamerat i US Postal da Armstrong vant Tour de France i 1999. Han var den første US Postal-rytteren som innrømmet dopingbruk. Lance Armstrong innrømmet at han brukte ulovlige preparater overfor Frankies kone Betsy på et sykehus i Indiana i 1996.

Da var Armstrong akkurat ferdig med en kreftbehandling. Seinere har ekteparet vitnet mot Armstrong under ed. Det har kostet mye.

– Jeg og min kone er blitt revet i stykker av Lance, folkene hans og supporterne hans gjentatte ganger over lang tid. Jeg skulle ønske at de ikke var så blinde. De skulle åpnet øynene før. Det var jo tegn som tydet på juks. Da hadde vi sluppet å lide så mye. Det handler ikke bare om oss. Han har ødelagt livene til mange andre, sier Frankie Andreu.

– Vi har vært en offentlig skyteskive i 8-10 år. Det er ikke rettferdig. Det er ikke gøy å kjempe for ditt gode navn daglig. Det tar energi fra deg, og det tynger deg mentalt og følelsesmessig. Men når alt kommer til alt gjorde vi det rette, sier kona Betsy.

artikkelen fortsetter under bildet!

LanceAndreu
LanceAndreu

Urørlige Armstrong
I fjor presenterte USADA en rapport der det kom frem at US Postal «drev det mest sofistikerte, det mest profesjonaliserte og suksessfulle dopingprogrammet sportsverdenen har sett». Selv Andreu ble overrasket over omfanget.

– Han ble så mektig at han ble urørlig. Han klarte å knuse den føderale etterforskningen. Heldigvis bestemte Travis Tygart seg for å få sannheten frem. Jeg hadde ikke trodd at det ville ende slik. Jeg kunne ikke se for meg at det ville involvere så mange andre ryttere. Jeg visste heller ikke om alt Lance drev med. Mye av det var sjokkerende for meg, sier Andreu.

At eks-syklisten fra Texas likevel kryper til korset synes han er bra.

– Han har løyet for presidenter, han har løyet til Larry King og han har tidligere løyet til Oprah. Han har løyet om hvor mange ganger han har testet rent. Han har løyet om doktor Ferrari. Han lyver om alt. At han nå innrømmer alt er et stort skritt, sier Andreu.

artikkelen fortsetter under bildet!

US-Postal
US-Postal

Slet med å få jobb
Kona Betsy er skeptisk til hva Armstrong vil avsløre.

– Hvis han skal snakke om dette, og hvis vi skal tro ham, så må han innrømme at han var lederen. Han var sjefen på laget, sier hun.

Andreu dopet seg i 1999-utgaven av Tour de France. Da han ikke ville følge programmet til dopinglegen Michele Ferrari i 2000 ble han kastet ut av laget. Perioden som fulgte var tøff for ekteparet.

– Jeg visste ikke hvem som var mine venner og hvem som var mine fiender. Jeg visste ikke hvem som ville ta meg i hånden og hvem som ville spytte på meg. Det var en tøff periode. Jeg mistet mange jobber og penger. Han ødela jo blant annet Greg LeMonds sykkel-business slik, sier Andreu og knipser med fingrene.