Ferguson og Guardiola (Foto: CARL DE SOUZA/Afp)
Ferguson og Guardiola (Foto: CARL DE SOUZA/Afp)

Guardiola frir til engelske klubber

Josep «Pep» Guardiola går langt i å antyde at han blir Premier League-manager.

Josep Guardiola valgte å ta seg et friår fra treneryrket etter sesongen 2011/12. Han overlot trenerposten i Barcelona til assistent Tito Vilanova. Guardiola ledet Barça til 13 titler, noe som gjør ham til klubbens mest suksessrike trener noensinne.

Guardiola oppholder seg for tiden i New York. Etter inneværende sesong tyder alt på at spanjolen reiser over dammen igjen.

Les også: Guardiola åpner for å trene ny klubb neste sesong: – Forfør meg!

Unik liga
Det er foreløpig uvisst hva som blir neste stoppested for Guardiola, men han legger ikke skjul på at en jobb som Premier League-manager frister.

– Som spiller fikk jeg aldri realisert min drøm om å spille der. Jeg håper at jeg i fremtiden får en mulighet til å bli trener og kjenne på erfaringen til alle trenerne og spillerne som har vært der, sier Guardiola ifølge Daily Mail.

I et FA-intervju skryter Guardiola av den engelske fotballkulturen.

– Det er unikt å spille i den ligaen. Jeg vil kjenne på tilskuerne, atmosfæren, media og spillestilen. Jeg er fortsatt ung, bare 41. Jeg håper at jeg i fremtiden kan trene et lag og nyte det. Jeg har alltid synes engelsk fotball er fascinerende. Støtten hjemmelagene får er utrolig, legger han til.

Les også: Messi fikk sin fjerde gullball

– Stor ære å spille på Wembley
Som spiller var Guardiola innom Brescia, Roma, Al-Ahli og Dorados etter Barcelona-karrieren.

– I Italia får du støtte når du spiller, men når du taper vil de drepe deg. Jeg blir alltid overrasket over at folk i England alltid støtter laget. Det er derfor jeg håper å få utfordringen om å trene et lag her, sier Guardiola.

Spanjolen har tidligere vært lenket til Manchester United, Chelsea, Manchester City og Arsenal. Men kanskje er det landslagsjobben Guardiola sikler etter?

– Jeg har fått muligheten til å spille på Wembley to ganger, og det er noe av grunnen til at jeg har et nært forhold til England. Jeg spilte der for første gang da jeg var 19 år. Det var min første Mesterliga-turnering som spiller. Barcelona vant til slutt Mesterligaen, og jeg husker at det var en stor ære å spille på Wembley, forteller Guardiola.