riise (Foto: PA Photos)
riise (Foto: PA Photos)

Hevder Riise har fått beskjed om at han kan forlate Fulham

The Times skriver at forholdet mellom manager Martin Jol og John Arne Riise skal ha blitt forverret de siste ukene.

Oslo/Bergen (TV 2 Sporten): Ifølge den engelske avisen skal London-klubben ha gitt Riise beskjed om at han kan forlate klubben i januarvinduet dersom et tilfredsstillende tilbud dukker opp.

32-åringen var lenge et soleklart førstevalg som venstreback i Fulham, men har nå ikke vært på banen siden møtet med Southampton 2. juledag.

The Times mener å vite at Riise skal ha reagert med sinne da han ble utelatt fra startelleveren mot Swansea 29. desember.

Etter det TV 2 Sporten erfarer er ikke Riises forhold til manager Martin Jol lenger det beste. Overfor TV 2 nekter John Arne Riise å si noe som helst om situasjonen som har oppstått i klubben, men alle skjønner at det verken er sportslige eller fotballmessige grunner til at han ikke spiller mer for Fulham.

– Riise er en gjennomført profesjonell spiller som alltid gir 100 prosent. I mine øyne har han to eller tre år igjen på toppnivå. Han har en strålende CV og er fremdeles en helt i Liverpool

– Vil få seg ny klubb
Tidligere Premier League-spiller Trevor Morley tror Riise ikke vil få problemer med å finne seg en ny klubb dersom Fulham vil selge nordmannen.

– Riise er en gjennomført profesjonell spiller som alltid gir 100 prosent. I mine øyne har han to eller tre år igjen på toppnivå. Han har en strålende CV og er fremdeles en helt i Liverpool, sier Morley til TV 2 Sporten.

Han innrømmer at det er overraskende at Riise ser ut til å være på vei bort fra Craven Cottage.

– Han er en kvalitetsspiller og derfor synes jeg at det er overraskende om Fulham ikke vil ha ham der lenger. Det er ikke en type som skaper problemer for manageren. Men om det blir et salg, så tror jeg mange klubber vil være interessert i å hente ham. Han vil nok få tilbud fra et par klubber i Premier League, spekulerer Morley.

Benket
Mot West Bromwich 1. januar og cupmøtet med Blackpool fire dager senere var ikke Riise i troppen for Fulham.

I de to siste kampene mot Wigan og returoppgjøret med Blackpool har Riise blitt sittende på benken mens Kieran Richardson og Matthew Briggs har fått sjansen på venstreback.

Artikkelen fortsetter under bildet!

jol
jol

4. januar skrev lokalavisen Fulham & Hammersmith Chronicle at Jol forklarte Riises mangel på spilletid de siste ukene med en formsvikt. Samtidig ble det meldt at nordmannen hadde pådratt seg en skade på trening.

– Etter en periode med svake resultater vil man av og til gjøre enkelte endringer og gi andre spillere sjansen. Det er det vi gjorde med Briggs. Nå er John skadet, og det er en annen situasjon. Kanskje Briggs vil gjøre det bra i de neste kampene, sa Jol, og understreket at han ikke hadde røket uklar med nordmannen.

– John er for snill til at det kan skje, sa Fulham-manageren.

108 landskamper
Den tidligere Monaco-, Liverpool- og Roma-spilleren med 108 landskamper skrev under en treårskontrakt med Fulham sommeren 2011. Det var Jol som hentet Riise til Craven Cottage. Riise har fått mye tillit under nederlenderen, og står med godt over 50 ligakamper i Fulham-drakten.

Dersom Riise skulle forlate Fulham vil uerfarne Briggs være den eneste rene venstrebacken i troppen. Chris Baird kan også bekle posisjonen, i tillegg til Kieran Richardson.

Nordmannen har flere ganger uttalt at han kan tenke seg å avslutte karrieren med spill i den amerikanske MLS-ligaen.

Riise har etter hvert blitt kjent for sin evne til å slå tilbake etter turbulente episoder. Etter at VGs Truls Dæhli etter landskampen mot Island i en kommentar mente Riise «avslørte seg selv som en selvforherligende tufs», avgjorde 32-åringen fra krittmerket mot Slovenia to dager senere.

DEBATT:
Tror du Riise forlater Fulham? Ta debatten i kommentarfeltet under!