oprah_armstrong
oprah_armstrong

Åpenhjertig Oprah om Lance-intervjuet: – Armstrong tilsto ikke slik jeg hadde forventet

– Men han svarte på spørsmålene verden venter på, sier talkshowvert Oprah Winfrey dagen etter at intervjuopptaket ble gjort.

Se hele intervjuet med Oprah over!

I to og en halv time pratet Oprah med den dopinganklagede eks-syklisten natt til tirsdag norsk tid.

Så lenge at produsentene nå har bestemt seg for å dele programmet i to. Dermed får verden kun se halve historien natt til fredag. Resten kommer natt til lørdag norsk tid.

Det amerikanske antidopingbyrået USADA og det internasjonale sykkelforbundet UCI fratok Lance Armstrong i fjor høst samtlige sju Tour de France-seirer.

– Svarte ikke slik jeg forventet
I dag tidlig amerikansk tid stilte intervjuer Oprah Winfrey til et TV-intervju med sin arbeidsgiver CBS. Der utdypet hun innholdet i nattens mest gjentatte tweet:

«Just wrapped with @lancearmstrong More than 2 1/2 hours . He came READY!»

– Jeg fikk ikke stilt alle spørsmålene som var planlagt, men jeg tror de aller viktigste spørsmålene mennesker rundt om i verden har ventet på å høre, ble stilt og besvart, sier Oprah Winfrey i intervjuet.

Talkshowverten sier likevel at Armstrongs innrømmelser ikke helt sto til hennes egne forventninger.

– Han tilsto ikke på den måten jeg hadde forventet. Det var overraskende for meg. For meg selv, for teamet, alle i rommet, vi ble fascinert og trollbundet av det han fortalte, sier Winfrey.

I alt stilte talkshowdronningen til intervjuet med 112 spørsmål. Ikke alle ble besvart.

– Jeg forberedte meg før intervjuet. Jeg leste avgjørelsen (til USADA), jeg så alle 60 Minutes-reportasjene, jeg så Tyler Hamilton-intervjuet, jeg leste bøkene Seven Deadly Sins og leste LA Confidential, bøkene til David Walsh. Jeg forberedte meg som om det var en collegeeksamen, sier Oprah.

Deles i to
Hun overlater til andre å vurdere hvorvidt Lance Armstrong framstår som angrende, men han framsto i hennes øyne både som seriøs og tankefull i intervjuet. De første TV-bildene fra intervjuet viser også en betenkt Armstrong idet han setter seg i stolen.

– Jeg stilte så mange spørsmål som jeg kunne. Følelesen min er at han svarte på dem som om han var klar for dem. Jeg kan bare si at jeg er fornøyd med svarene, sier Oprah.

Intervjuet, som opprinnelig skulle vises på Winfreys OWN-kanal natt til fredag norsk tid, er nå altså delt i to, med en halvdel natt til fredag. Den andre går natt til lørdag. Angivelig fordi Oprah selv mener intervjuet ikke lar seg redigere ned til en kortere versjon uten å tape innhold.

– Jeg har stilt meg selv spørsmålet om hvorfor han valgte å prate med meg. Følelsen min er at han nå plutselig følte seg klar.

Se CBSs promo for programmet her:

rG3mr9feufA

(©TV 2/NTB)