asunny
asunny
Forren
Forren

Forren i sluttforhandlinger med Southampton: – Spilletid ble avgjørende for valget

Molde har godtatt bud fra Southampton på Vegard Forren.

Oslo/Bergen/Liverpool/Molde (TV 2): Etter det TV 2 Sporten erfarer har Premier League-klubben Southampton fått akseptert et bud på Vegard Forren (24). Det bekrefter kilder i England til TV 2.

Overfor TV 2 Sporten bekrefter Molde-manager Ole Gunnar Solskjær at Southampton ser ut som det eneste alternativet for Forren. Solskjær nekter dermed for at Liverpool har fått sitt bud akseptert, slik TV 2 Sporten meldte mandag.

– Jeg kan bekrefte at Southampton er det eneste budet vi har fått på ham og det er et veldig bra bud både for oss og Forren. Jeg mener at Vegard er veldig klar for å ta skrittet til Premier League nå, sier Solskjær – som tror Southampton er et godt valg å utvikle seg videre i.

VIDEO: Se intervju med Ole Gunnar Solskjær om Forren-salget i videovinduet øverst!

Molde-stopper og Ole Gunnar Solskjær-elev Forren fløy til England i går kveld hvor den opprinnelige planen var å gjennomgå en medisinsk test hos storklubben Liverpool og samtaler med manager Brendan Rodgers.

Aksepterte bud fra Southampton
Nå tyder alt på at kystklubben Southampton er i ferd med å kuppe overgangen. Claus Lundekvams gamleklubb jobber med å sikre seg Forrens underskrift i løpet av kort tid.

Etter det TV 2 Sporten forstår, er partene på vei til forhandlinger med mål om å bli enige i løpet av kvelden.

– Vegard er ute etter spilletid og jeg tror det ble avgjørende for ham

Fløy til Manchester
Forren fløy mandag kveld til Manchester grunnet nærheten til Liverpool. Agent Jim Solbakken imot spilleren på Manchester Airport i går kveld, men er nå på vei sørover til Southampton for forhandlinger med klubben som rykket opp til Premier League forrige sesong. Southampton ligger for øyeblikket på 15. plass i toppdivisjonen.

Forrens kontrakt med Molde løper til 2015.

– Kun detaljer gjenstår
Ole Gunnar Solskjær sier at kun detaljer gjenstår før Forren blir Southampton-spiller.

– Han reiste over dit mandag kveld etter at vi ble mer eller mindre enige med Southampton. Det gjenstår kun detaljer, og Vegard er der og snakker med dem nå, opplyser Molde-manageren til TV 2 Sporten tirsdag ettermiddag.

– Er det helt enige om overgangen nå?

– Det er bare småting og detaljer som gjenstår. Ingenting er skrevet under på, men i prinsippet så er vi enige, svarer Solskjær.

– Så nå er Forren tapt for Molde?

– Det ser ut som det ja, men det gjenstår jo å se om han blir enige med dem selv. Men jeg håper at Vegard selv blir fornøyd, for dette har vært en saga lenge med mange klubber som har vært interessert i ham, sier Solskjær, som sier følgende om Liverpool-interessen:

– Jeg snakket med manageren til Liverpool, men Brendan hadde ikke sett ham selv og spurte om Vegard kunne komme over på trening og jeg sa det var greit. Men vi har ikke fått et konkret bud fra Liverpool, og da Southampton var inne i bildet ville ikke Brendan gå videre med det tirsdag kveld, forteller Solskjær.

– Må ha spilletid
Han mener det viktigste for Forren er å komme til en klubb hvor han får spilletid.

– Jeg vet at Vegard vil ha spilletid, og han trenger det for å holde seg i form. Vegard er ute etter spilletid og nå må han finne ut om han er tiltenkt det i Southampton, sier Solskjær.

– Er han god nok for Premier League?

– Vegard er uten tvil god nok for Premier League når han er i form, det har jeg sagt mange ganger, slår Molde-manageren fast.

– Og Southampton er en klubb som passer ham veldig godt. Den klubben er kjent for å ta vare på nordmenn og svensker og så får vi sørge for at Vegard blir tatt vare på en god måte, sier han.

Vegard Forren i Manchester
Vegard Forren i Manchester

Ettertraktet mann
Molde-spilleren har vært ettertraktet denne vinteren og trønderen meldte forfall til landslagets tur til Afrika for å avklare fotballfremtiden. Forren ønsker seg til Premier League der blant annet Liverpools byrival Everton og Fulham har vært nevnt som aktuelle klubber.

Claus Lundekvam spilte 357 ligakamper og scoret to mål for Southampton fra 1996 til 2008.

Han håper at Vegard Forren nå signerer for sin tidligere arbeidsgiver.

Ringte Lundekvam
– Jeg synes det er helt fantastisk at min gamle klubb Southampton kan få Forren. Det virker som de har kommet med et konkret bud, men om det er et pressmiddel for å få Liverpool på banen kan en jo bare spekulere i, sier Lundekvam til TV 2 Sporten.

– Southampton er imidlertid en fantastisk klubb. Jeg ble oppringt fra Southampton om Forren en måneds tid før jul og jeg anbefalte ham på det varmeste. Vi har vært på jakt etter en solid stopper i lang tid, og Forren er en stoppertype som passer godt inn i måten Southampton spiller på, fortsetter Lundekvam.

Han er overbevist om at 24-åringen er god nok til å ta skrittet i Premier League.

HYGGET SEG I BERGENSSOLEN: Jamie Redknapp spiste lunsj sammen med Claus Lundekvam før fredagens EM-sending på TV 2. (Foto: Sverre Olav Botnen/)
HYGGET SEG I BERGENSSOLEN: Jamie Redknapp spiste lunsj sammen med Claus Lundekvam før fredagens EM-sending på TV 2. (Foto: Sverre Olav Botnen/)

– Han er en moderne, spillende stopper som mange ser etter i dagens fotball. Vegard Forren er flink til å plassere seg og leser spillet veldig godt. Han setter i gang angrepsspillet med sin gode pasningsfot og kan også dra seg forbi motspillere. Han er en veldig god, moderne fotballspiller, slår Lundekvam fast.

– Merkelig med prøvespill
Lundekvam tror det blir et vanskelig valg for Forren å velge mellom Southampton og Liverpool–om sistnevnte klubb kommer med et konkret bud.

– I Southampton går han rett inn på laget og spiller hver eneste uke. I Liverpool må han nok være mer tålmodig, sier Lundekvam, som synes det høres merkelig ut at Liverpool skal ha invitert stopperen på prøvespill.

– Forren er en av de heteste stopperne i Europa for øyeblikket og som har prestert strålende for Molde og landslaget. Han er svært ettertraktet og mange har fått øynene opp for ham. Derfor synes jeg det høres merkelig ut at Liverpool vil hente ham på prøvespill for å bevise at han er god nok. Jeg tror nok det ligger en annen avtale med Liverpool i bakgrunnen der, sier Lundekvam, som tror Forren vil tjene mer om han velger Liverpool fremfor Southampton.

– Klart det er mer å hente økonomisk på å gå til Liverpool, konstaterer han.