Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En halv time etter at Oslo-politiet meldte på Twitter at brannvesenet hadde kontroll på en brann i en bygård i August Cappelens gate i Oslo, var Oslo brann- og redningsetat i full virksomhet i øvre del av bygget.

Sju biler og 19 brannmenn rykket ut, og brannmennene måtte slå hull i taket for å få ut branngassene, skrev brannvesenet på Twitter klokken 19.10.

En av TV 2s fotografer var på stedet etter den første utrykningen, og da så ikke situasjonen like dramatisk ut. Men videoopptaket fra nabo Trond Lid viser at brannen tok stigekurven da mannskapene skulle få kontroll over brannen etter at den blusset opp.

Se videoen øverst i saken!

Kolleger fra en annen stigebil var raskt oppe for å slukke brannen i stigekurven.

Da kurven sto i full fyr, måtte brannmennene som befant seg i stigen komme seg i sikkerhet.

Brøt ut på kjøkken

– Brannen spredte seg likevel. 16 personer er evakuert, og politiet foretar nå en evakuering i gårdene ved siden av, sier vaktkommandør Bjørn Tore Farstad i Oslo brann- og redningsetat til tv2.no klokken 19.45.

Brannen brøt ut i kjøkkenet i en leilighet i femte etasje, i en tørrkokt kjele i bygården, melder Dagbladet.

Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Finn Belle, sier til NTB at brannmannskapene har slitt med å få kontroll over brannen.

Tilsammen 40 personer er evakuert, melder brannvesenet klokken 20.15.

En drøy halvtime senere opplyser brannvesenet at 16 brannbiler er på stedet, og at 42 brannmenn jobber for å få kontroll over brannen. Brannvesen fra Asker og Bærum kom til Fagerborg i Oslo for å bistå med slukkingen.

Innsatsleder Erling Olstad i Oslo politidistrikt sier til TV 2 at brannvesenet ved 21-tiden jobbet intenst for å hindre at brannen sprer seg: