andre (Foto: Scanpix)
andre (Foto: Scanpix)

Bergdølmo ferdig i VIF: – Det kom som lyn fra klar himmel

André Bergdølmo er skuffet over at han ikke får fortsette som toppspillerutvikler i Oslo-klubben.

Oslo (TV 2 Sporten): Samme dag som Kjetil Rekdal ledet Vålerenga på treningsfeltet for første gang siden comebacket på Valle, melder klubben at toppspillerutvikler André Bergdølmo er ferdig på Valle.

– Det kom som lyn fra klar himmel. Jeg er skuffet, sier Bergdølmo til TV 2 Sporten.

Ifølge VIF er partene enige om å terminere kontrakten, og det etter kun ett års samarbeid. Bergdølmo, som har en fortid som spiller i LSK, Rosenborg, Ajax, Borussia Dortmund, FC København og Strømsgodset, kom til Oslo-klubben fra erkerivalen LSK.

– Først og fremst vil jeg takke André for den formidable jobben han har gjort for Vålerenga. Det er en tung og tøff beslutning å ta, for han er en veldig fin fyr med masse fotballkompetanse, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til vif-fotball.no.

Artikkelen fortsetter under bildet!

rek
rek

Da 44-åringen ble presentert som ny hovedtrener forrige uke sa han at han trengte tid på å sette sammen det endelige støtteapparatet. Bergdølmo har ledet treningene sammen med Andrea Loberto og Kaz Solokowski frem til Rekdal selv tok sjefsrollen på treningsfeltet mandag.

– Vi valgte å gjøre det på denne måten med André nå tidlig i oppkjøringen. I tillegg at klubben har ansatt ny hovedtrener, ser vi et behov for en ny trener med et nytt ansikt ovenfor spillergruppa. Det veide tungt for veien videre, og da valgte vi denne løsningen nå, forklarer Rekdal.

Bergdølmo sier til Vålerengas hjemmeside at han hadde ønsket å bli med videre i klubben, men at han samtidig har respekt for valget VIF nå har tatt.

Før jul takket 41-åringen nei til å ta over Superettan-klubben Brage. Romerikingen har de siste ukene vært satt i forbindelse med jobben som sidestilt hovedtrener i den nyopprykkede 2. divisjonsklubben Drøbak-Frogn.