fly (Foto: Scanpix)
fly (Foto: Scanpix)

Liverpool-bud på Forren akseptert

Landslagsstopperen reiser til Anfield på medisinsk sjekk tirsdag.

Oslo/Bergen (TV 2 Sporten): Overgangssagaen rundt Vegard Forren kan gå mot slutten.

Etter det TV 2 Sporten erfarer har Molde akseptert et bud fra Premier League-klubben Liverpool. 24-åringen landet i Manchester mandag kveld og skal etter planen gjennomgå den medisinske testen på Anfield tirsdag.

To engelske klubber skal ha vist konkret interesse for Forren de siste dagene, men nå ser det ut til at landslagsstopperen ender på Anfield. Midt i forrige uke skal Southampton ha lagt inn et bud på forsvarsspilleren.

– Veldig spennende
Molde-spilleren har vært ettertraktet denne vinteren og trønderen meldte forfall til landslagets tur til Afrika for å avklare fotballfremtiden. Forren ønsker seg til Premier League der blant annet Liverpools byrival Everton og Fulham har vært nevnt som aktuelle klubber.

Newcastle, Tottenham, QPR, Fulham, Southampton og Reading er andre som skal ha merket seg Forrens navn etter en sterk sesong for Molde i Tippeligaen og Europa League samt det norske landslaget.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker synes det er flott at en nordmann får sjansen i en klubb som Liverpool.

– Det er veldig spennende med en nordmann i en så stor og tradisjonsrik klubb, sier han til tv2.no.

Tredjevalg?
Pål Christian Møller, leder i Liverpools skandinaviske supporterklubb, tror Forren vil bli tredjevalg på stopperplass i Liverpool bak Martin Skrtel og danske Daniel Agger, men foran veteranen Jamie Carragher.

– Han er helt klart på slutten av karrieren. Stopperparet vi har nå er så sterkt at Liverpool neppe kjøper noen for å gå rett inn i den posisjonen. At Forren danker ut Skrtel eller Agger kort sikt kan man ikke forvente, men det jo være en målsetting på sikt. Liverpool er en bra klubb å komme til for unge, fremadstormende spillere. Her får de sjansen, sier Møller til tv2.no.

Artikkelen fortsetter under bildet!

forrnor
forrnor

Det er Øyvind Alsaker helt enig i.

– Det store spørsmålet er hvordan det skal løses med Daniel Agger og Vegard Forren, jeg tror det er ganske uaktuelt med to så venstrebeinte stoppere. Om han er tenkt som backup for Agger kan det bli mye benkesliting, for han har vært skadefri en stund, påpeker Alsaker.

Alsaker tror det blir tøft for Forren å henvise stopperduoen til benken, uten at det trenger å gjøre nordmannen overflødig.

– José Enrique er ute med skade, og Agger kan spille back og har gjort det mye før, sier Alsaker, som også påpeker at det er en posisjon det er er liten konkurranse om plassene bak Agger og Skrtel.

– Liverpool har veldig lite konkurranse på stopperplass. Carragher har gått ut på dato, og Coates har de gitt opp. Samtidig har Agger vært veldig skadeutsatt tidligere, så vi får se. Jeg ser ikke for meg at han går rett inn og tar Aggers plass, det er ulogisk, sier han.

– Kan bli en suksess
Men at overgangen kan ende opp med å bli god for Liverpool og Forren, det tror han.

– Han kan bli en suksess i Premier League, det har han vist med prestasjonene sine det siste året, sier Alsaker.

Supporterleder Møller presiserer at interessen for Liverpool allerede er enorm i Norge, og han forventer ingen Solskjær-effekt dersom Forren ender på Anfield, men tror likevel en overgang kan være positivt med tanke på oppmerksomheten klubben vil få i norsk media.

– Det er veldig morsomt med nordmenn i Liverpool, og det har vært en tradisjon tidligere, spesielt på 90-tallet og senere med John Arne Riise. Vi merker ingen spesiell forskjell i interesse fra fansen om det er en nordmann på laget eller ikke, men klubben vil jo bli enda mer omtalt i media, sier Møller.

Artikkelen fortsetter under bildet!

agger
agger

Øyvind Leonhardsen, Vegard Heggem, Stig Inge Bjørnebye, Frode Kippe, Bjørn Tore Kvarme og John Arne Riise er alle nordmenn med en fortid i den tradisjonsrike klubben.

Club Brugge fikk et bud akseptert, men Forren selv ville ikke til Belgia. Etter det TV 2 Sporten kjenner til har Molde hatt som ambisjon å få over 30 millioner kroner for stopperen.

– Molde og Brugge var enige, men jeg takket nei. Så vidt jeg vet er det den eneste klubben som har lagt inn bud. Jeg har lagt til side henvendelser fra tre-fire andre klubber, men vil ikke si hvem dette er. Jeg forholder meg bare til det som er konkret og ligger på bordet, sa Forren til Romsdals Budstikke mandag formiddag.

Det har ikke lyktes TV 2 Sporten å komme i konakt med Moldes styreleder Øystein Neerland, direktør Tarje Nordstrand Jacobsen eller Forren-agent Jim Solbakken.