RobinvanPerfekt
RobinvanPerfekt

Robin van Perfekt scoret igjen da Manchester United vant derbyet

Nederlenderen satte inn åpningsmålet da Liverpool måtte bite i gresset med 1-2 på Old Trafford.

Manchester United-Liverpool 2-1
Se TV 2 Sportens sammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Oppgjøret mellom Manchester United og Liverpool på Old Trafford var i forkant lansert som en duell mellom Premier Leagues to beste spisser. Den kampen vant Robin van Persie.

Nederlenderen viste sin enorme klasse da han banket hjemmelaget i ledelsen før pause, og slo også frisparket som sørget for 2-0-ledelse via hodene til Patrice Evra og Nemanja Vidic i 2. omgang.

– Han er rett og slett Alex Fergusons geniale kjøp til denne sesongen og det kan ende med ligagull, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker etter kampslutt.

Liverpool-innbytter Daniel Sturridge skapte fornyet håp med sin redusering, men det ble kun med håpet.

Sir Alex Fergusons lag vant 2-1 over Liverpool for andre gang denne sesongen.

– Liverpool gjorde mye positivt etter pause. Brendan Rodgers gjorde helt rett ved å bytte innpå Daniel Sturridge, men poengene gikk til Manchester igjen, sa Kevin Keegan i TV 2s studio etter kampslutt.

Robin van Persie jubler etter å ha satt inn 1-0 mot Liverpool på Old Trafford. (Foto: JON SUPER/Ap)
Robin van Persie jubler etter å ha satt inn 1-0 mot Liverpool på Old Trafford. (Foto: JON SUPER/Ap)

Sturridge overskygget på mange måter Luis Suárez i 2. omgang, fikk mye skryt for sin inntreden, og kan bli en viktig mann for Liverpool framover.

– Han er opp blant de beste spissene i Premier League – hvis han starter. Han kommer til å score mange mål for Liverpool, og kanskje blir han sesongens signering. Jeg trodde kanskje de trengte en større spisstype, men de tidene er forbi, sa Keegan.

– Liverpool er på rett vei, men kanskje trenger de et overgangsvindu i tillegg til dette i januar for å være med helt der oppe, mente Erik Thorstvedt.

Har du Robin van Persie på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Begge Liverpool-stopperne blokkerte van Persie tidlig
Åpningsminuttene på Old Trafford forløp uten at noen av lagene klarte verken å tilkjempe seg et spesielt overtak eller komme til noen store sjanser.

Da snaue ti minutter var spilt viste Robin van Persie seg fram for første gang, men avslutningen fra distanse ble blokkert av Daniel Agger. Etter drøye kvarteret skjøt nederlenderen igjen, denne gang fra innenfor 16-meteren, men Aggers midtstopperpartner Martin Skrtel gjorde som dansken og blokkerte forsøket fra Manchester United-spissen.

«Robin van Perfekt»
Det var bare et varsku om hva som skulle komme. I det 19. minutt kombinerte nemlig Manchester United perfekt, og da ballen havnet hos Patrice Evra på venstresiden etter 14 trekk i laget så de fleste hva som skulle komme.

Innlegget fra franskmannen var knallhardt, og inne i boksen ventet Robin van Persie på den samme måten som han alltid gjør. Nederlenderen var nådeløs og banket inn 1-0 på direkten med sin dødelige venstrefot. TV 2s kommentator satte ord på det som hendte på Old Trafford.

Robin van Persie scorer mot Liverpool. (Foto: PLP)
Robin van Persie scorer mot Liverpool. (Foto: PLP)

– Robin van Perfekt. Det er så klinisk, nærmest ropte Øyvind Alsaker etter scoringen.

Tøffe dueller
Manchester United fortsatte å kjøre på, og etter 26 minutter var van Persie farlig frempå på ny. Ashley Young fant nederlenderen med en flott stikker, men avslutningen var denne gangen for unøyaktig fra de rødes nummer 20 og havnet godt oppe på tribunen over hodet til Pepe Reina.

De neste minuttene var preget av tøffe dueller, og både Shinji Kagawa og Ashley Young havnet i bakken og fikk frispark i dueller med henholdsvis Lucas Leiva og Glen Johnson. Young ble også liggende etter en fair duell med Daniel Agger, men etter noen minutters behandlingstid kom kantspilleren tilbake i kampen.

Welbeck og Cleverley nære
Etter en drøy halvtime kom hjemmelaget til nok en stor sjanse. Joe Allen ga vekk ballen i farlig posisjon, og kun en enorm blokkering fra Daniel Agger hindret Danny Welbeck i å sette inn 2-0 da han kom gjennom på venstresiden. Dansken kastet seg så lang han er og hindret hjemmelagets angriper fra kloss hold.

Fem minutter før pause var vertene nære på på ny. En andreball havnet i beina på Tom Cleverley, som klinket til på hel volley med venstrefoten. Midtbanespilleren leverte en skikkelig suser, men dessverre for hjemmelaget havnet ballen på feil side av den venstre stolpen til Pepe Reina.

Nesten etter frekk hælflikk fra van Persie
Minuttet før pause kom en enda større sjanse for hjemmelaget. En langpasning ble nydelig tatt ned av Rafael, som snek seg på innsiden av Glen Johnson. Etter mottaket havnet han dog i ubalanse og fikk ikke avsluttet. I stedet ble det et innlegg til Robin van Persie, som med en frekk hælflikk forsøkte seg mot det lengste hjørnet.

ReinaKagawaWeb
ReinaKagawaWeb

Det var nære en kunstscoring, men i stedet ble det redning på streken fra Martin Skrtel for gjestene. På returen kolliderte Pepe Reina med Shinji Kagawa, og Liverpool-keeperen ble liggende og fikk behandling i overtidsminuttene.

– Det er bra keeperspill av Reina. Han viser stort mot, sa Kevin Keegan om situasjonen i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Etter noen minutters behandlingstid kunne oppgjøret fortsette - med Reina i buret - og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

To bytter i pausen
Da 2. omgang startet opp igjen foretok begge lag hvert sitt spillerbytte. Ashley Young som hadde fått en tøff smell før hvilen ble igjen i garderoben og erstattet av Antonio Valencia, mens Liverpool satte innpå angriperen Daniel Sturridge i stedet for en Lucas Leiva som i sluttminuttene av 1. omgang hadde pådratt seg et gult kort.

Det første skuddforsøket i 2. omgang kom også fra Robin van Persie, som fikk muligheten på frispark etter at Shinji Kagawa var blitt lagt i bakken av Joe Allen. Denne gangen skuffet dog nederlenderen Old Trafford-publikummet, ettersom skuddet gikk langt over mål.

Evras headet i Vidic (!) og sørget for 2-0
Sju minutter ut i 2. omgang oppstod en omdiskutert situasjon da Martin Skrtel la Danny Welback i bakken da sistnevnte var på vei gjennom. Hjemmefansen ropte på rødt kort, men dommer Howard Webb nøyet seg med det gule.

– Hvis Webb hadde ment at Welbeck ville nådd den før Reina hadde det vært rødt kort, analyserte Petter Myhre.

– Det er rødt kort. Uten tvil. Jeg ble overrasket, for jeg var sikker på at han ville få rødt kort. Jeg trodde jeg var fargeblind da jeg så det gule komme opp, sa Kevin Keegan.

Evra header i mål via Vidic mot Liverpool. (Foto: PLP)
Evra header i mål via Vidic mot Liverpool. (Foto: PLP)

På den påfølgende dødballen scoret hjemmelaget igjen, og det etter noe som har blitt et mer og mer vanlig syn denne sesongen. Robin van Persie slo frisparket perfekt mot den bakerste stolpen, og der hadde lille Patrice Evra lurt seg fri fra sin oppasser. Franskmannen headet, traff Nemanja Vidic på veien, og ballen suste i mål bak Pepe Reina til 2-0 for vertene. Noen Liverpool-supportere mente den burde blitt annullert for offside, ettersom Vidic var marginalt foran Evra, men i TV 2s Premier League-studio mente man at dommerne hadde gjort rett.

– Det er umulig å avgjøre om det er offside, og da skal det angripende laget skal ha fordel, sa Petter Myhre.

– Den der er helt grei, mente Erik Thorstvedt.

Liverpools nye stjerne reduserte umiddelbart
Liverpool var rystet, men allerede tre minutter senere kom reduseringen. Steven Gerrard kombinerte flott med Raheem Sterling og forsøkte seg med et langskudd fra rundt 20 meter. David De Gea lå i hjørnet og reddet, men på returen reagerte Daniel Sturridge raskest. Innbytteren banket inn 1-2 fra kloss hold, og dermed var det kamp igjen på Old Trafford.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Daniel Sturridge scorer mot Manchester United. (Foto: PLP)
Daniel Sturridge scorer mot Manchester United. (Foto: PLP)

Etter en drøy time var hjemmelaget nære på igjen, da Shinji Kagawa forsøkte seg med innsiden fra like utenfor 16-meteren. Japanerens skudd var godt, men en årvåken Pepe Reina fikk slått til hjørnespark. På det hjørnesparket oppstod det nok en tøff duell da Andre Wisdom og Nemanja Vidic kolliderte hode mot hode, men etter et lite stopp i spillet kunne begge spillerne fortsette.

ClashOfTheTitansWeb
ClashOfTheTitansWeb

Daniel Sturridge fortsatte å skape problemer for hjemmelaget, og da rundt 20 minutter gjenstod fikk han en langpasning fra Luis Suárez og satte fart på i duell med Rio Ferdinand. Hurtigheten til Sturridge er velkjent, og han kom til avslutning fra kloss hold, men skuddet gikk like til side for David De Geas nærmeste stolpe.

Nye Sturridge-sjanser
Like etterpå oppstod det nok en omdiskutert situasjon, da Stewart Downing gikk i bakken i duell med Patrice Evra langs Liverpools høyreside. Evra trodde Downing skulle få gult kort for filming, men i stedet var det han selv som fikk se det gule for forseelsen. Det påfølgende frisparket fra Steven Gerrard var godt slått, og ble avverget av Nemanja Vidics hode, men endte med utspark fra Manchester Uniteds mål.

Seks minutter før slutt fikk Daniel Sturridge en enorm mulighet til å sette inn sitt andre mål. Et flott raid av Luis Suárez førte til fullstendig klyngespill i hjemmelagets felt, og plutselig falt ballen til Sturridge som hadde plassert seg til venstre i feltet. Da innbytteren skulle avslutte med høyrefoten var han dog ikke like presis som tidligere, og avslutningen gikk langt over mål.

José Mourinho var på plass for å se manchester United mot Liverpool. Påkledningen så ut til å være inspirert av Keiseren fra Star Wars-filmene. (Foto: PLP)
José Mourinho var på plass for å se manchester United mot Liverpool. Påkledningen så ut til å være inspirert av Keiseren fra Star Wars-filmene. (Foto: PLP)

Like etterpå ropte Old Trafford-publikummet nok en gang på rødt kort, da en Glen Johnson med gult kort fra før la Antonio Valencia i bakken, men Howard Webb nøyet seg nok en gang med advarsel.

Like før slutt fikk Sturridge muligheten på ny fra skrå vinkel, men nok en gang avsluttet Liverpool-angriperen litt for unøyaktig og satte ballen utenfor den nærmeste stolpen til De Gea. På motsatt side forsøkte van Persie for andre gang i kampen med den hælflikk, men Reina var med på notene og fikk avverget.

Resten av overtiden klarte ikke Liverpool å svare, og dermed vant hjemmelaget 2-1 i det dramatiske derbyet.

Lagoppstillingene

Manchester United (4-2-3-1): David De Gea - Rafael, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, Patrice Evra - Michael Carrick, Tom Cleverley - Danny Welbeck, Shinji Kagawa, Ashley Young - Robin van Persie
Innbyttere: Ben Amos, Phil Jones (for Kagawa, 77. min), Antonio Valencia (for Young, 46.min), Anderson, Ryan Giggs, Chris Smalling (for Vidic, 80. min), Javier Hernández

Liverpool (4-3-3): Pepe Reina - Andre Wisdom, Martin Skrtel, Daniel Agger, Glen Johnson - Lucas Leiva, Steven Gerrard, Joe Allen - Raheem Sterling, Luis Suárez, Stewart Downing
Innbyttere: Brad Jones, Jamie Carragher, Jordan Henderson (for Allen, 80. min), Daniel Sturridge (for Lucas, 46.min), Fabio Borini (for Sterling, 62. min), Jonjo Shelvey, Jack Robinson.

VAIET I VINDEN MED CANTONA: Flagg av Robin van Persie og Eric Cantona kunne observeres utenfor Old Trafford før kampstart søndag. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
VAIET I VINDEN MED CANTONA: Flagg av Robin van Persie og Eric Cantona kunne observeres utenfor Old Trafford før kampstart søndag. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Hva tror du om kampen? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!