jesper (Foto: Geir Ove Hauge)
jesper (Foto: Geir Ove Hauge)

Manchester United-Blomqvist: – Hatet ligger i luften

Svensken både skaffet og forårsaket straffe på Anfield i 1999.

DIREKTE: Se Manchester United-Liverpool direkte på TV 2 PL 1 og TV 2 Sumo søndag fra klokken 13.00

Valle (TV 2 Sporten): 5. mai 1999, tre uker før den berømte Champions League-finalen mot Bayern München hvor Ole Gunnar Solskjær ble matchvinner, spilte Jesper Blomqvist sin eneste kamp for Manchester United mot Liverpool.

Det er en opplevelse han aldri kommer til å glemme.

– Veldig spesielt. Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til, men merket raskt at dette var noe for seg selv. Hatet ligger i luften i disse kampene. Du meker det godt på spillere som Gary Neville og Paul Scholes. De hater Liverpool, sånn er det bare. Det sitter i blodet, sier Blomqvist til tv2.no.

To straffespark
Han fikset straffe etter 57 minutters spill mot Liverpool i 1999 og så Denis Irwin sende United i ledelsen. 20 minutter før slutt gjentok han den bedriften i andre enden av banen og Jamie Redknapp reduserte fra krittmerket. To minutter før slutt utliknet Paul Ince til 2-2.

Artikkelen fortsetter under bildet!

jesp
jesp

38-åringen, som var i Vallhall torsdag som trener for det svenske laget i NISOs Bosman-turnering, ble solgt fra Parma til Manchester United i 1998. Han forsvant videre til Liverpools byrival Everton og signerte senere for Charlton før han dro tilbake til Sverige.

Den meget høflige svensken spilte fra start i den dramatiske finalen mot Bayern München, men en av de 25 kampene i rødt han husker aller best er møtet på Anfield noen uker tidligere. Blomqvist tror United vinner søndag, men presiserer samtidig at favorittstempel har lite å si i disse oppgjørene.

Snakker med Johnsen
– Rivaliseringen er så sterk at prestasjonene resten av sesongen blir uviktig i disse kampene, sier Blomqvist som fortsatt har god kontakt med Ronny Johnsen, men mindre med Molde-manager Ole Gunnar Solskjær.

– Jeg har forstått det slik at han har bra med ressurser i Molde, men det er ikke lett å lykkes uansett. Jeg er kjempeimponert over det han har fått til. Han satset på en trenerkarriere og fikk sukses umiddelbart.

Blomqvist forsøkte seg selv som trener i Enköping før han ble spillende assistent i Hammarby i 2010. De siste seks månedene har han vært hjemmeværende pappa, men lysten til å komme tilbake som trener ble forsterket etter de fire dagene med svenskenes Bosman-lag han ledet sammen med den tidligere Milan- og Newcastle-spilleren Andreas Andersson.

DIREKTE: Se Manchester United-Liverpool direkte på TV 2 PL 1 og TV 2 Sumo søndag fra klokken 13.00