Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Snøstorm, regn, temperaturer rundt null grader og iskalde vinder har gjort en uutholdelig situasjon enda verre for syriske flyktninger. Over en halv million syrere har flyktet til nabolandene Tyrkia, Libanon og Jorden, hvor de bor i primitive teltleirer. Inne i Syria er over to millioner mennesker på flukt.

LES OGSÅ: Voldsom snøstorm rammer Syria

Mangler strøm

I en provisorisk flyktningleir nord i Syria har snø og regn forvandlet leiren til et gjørmehull. Menn, kvinner og barn sliter med å holde seg tørre og varme.

I tillegg har de ikke lenger tilgang til elektrisitet for å holde varmen.

– Vi har ikke strøm. Vi får ikke strøm fra Tyrkia lenger. Det finnes ikke strøm i Syria lenger, sier den syriske flyktningen Abdallah. Heller ikke andre hjelpemidler mot kulden har de nok av.

– Vi har lite pledd og lite klær, sier han oppgitt.

LES OGSÅ: Syrere ler av Assad etter tale

Tok ikke med ting

Mange av flyktningene måtte forlate sine hjem i hui og hast.

– De som flyktet fra hjemmene sine, hadde ikke tid til å ta med seg klær, forklarer han.

Også hjelp utenifra er et problem. FNs matvareprogram når ikke fram med hjelp. Ifølge verdensorganisasjonen er det i dag én million mennesker inne i Syria som sulter. I Atma-leiren forsøker flyktningene selv å organisere matlagingen.

– Mellom 10 og 15 personer har tatt på seg oppgaven med å lage mat. De lager mat til hele leiren, sier flyktningen Mahmoud.

LES OGSÅ: Assad vil beskytte Syria mot «terrorister fra Europa»

Iskaldt i Jordan

I flyktningleiren Zaatari nord i Jordan har bitende kulde, storm, snø og kraftig regnvær gjort tilværelsen til et mareritt for de 55.000 syrerne som er i leiren.

500 av leirens 4000 telt har blitt ødelagt av stormen. Bakken er forvandlet til gjørme og det er lite mat og vann. Det er iskaldt.

Borgerkrigen i Syria startet med demonstrasjoner for to år siden, som en videreføring av den arabiske våren. Konflikten har siden eskalert. FN anslår at mer enn 60.000 personer er drept i konflikten.