SKUFFET: Emil Hegle Svendsen sviktet som ankermann for Norge på stafetten i Ruhpolding.  (Foto: Scanpix)
SKUFFET: Emil Hegle Svendsen sviktet som ankermann for Norge på stafetten i Ruhpolding. (Foto: Scanpix)

Hegle Svendsen sviktet på siste stående

Ankermannen klarte ikke å holde hodet kaldt, men spurtet inn til andreplass.

De norske herrene klarte ikke å følge opp damenes kanonstafett fra onsdag. Ankermann Emil Hegle Svendsen ble sendt ut helt i tet etter en kjempeetappe av Henrik L'Abée-Lund. L'Abée-Lund kom inn til siste skyting på tredjeetappe samme med Østerrike, Tyskland og Frankrike, og smalt til med fullt hus.

Hegle Svendsen fulgte opp på sin første liggende. Det ble ett ekstraskudd, og han kom seg ut helt i rygg på Østerrike og Frankrike.

Sviktet
Til siste skyting hadde Tyskland også kommet seg opp i tetgruppen. Hegle Svendsen sviktet på stående, og måtte bruke flere ekstraskudd. Han gikk ut rundt 20 sekunder bak Tyskland som ledet.

Hegle Svendsen slo på turboen på sisterunden og tok igjen både Østerrike og Tyskland. Dermed endte Norge på andreplass mens Frankrike vant stafetten.

Norges ankermann klarte ikke å skjule skuffelsen etter missen på siste skyting.

Se intervju med Norges ankermann i videovinduet øverst!

– Jeg var skikkelig irritert. Jeg hev skiene i bakken. Det var fryktelig unødvendig. Det er greit å være på pallen, men jeg er ikke fornøyd, sier Hegle Svendsen til TV 2 Sporten.

Artikkelen fortsetter under bildet!

ROT: Emil Hegle Svendsen mistet magasinet da han skulle inn til siste skyting. Det kostet ham verdifulle sekunder. (Foto: Scanpix)
ROT: Emil Hegle Svendsen mistet magasinet da han skulle inn til siste skyting. Det kostet ham verdifulle sekunder. (Foto: Scanpix)

Kok
Den tidligere verdenscupvinneren kom inn sammen med tre andre lag. Selv mener han det er er drømmesituasjonen.

– Det er ikke gøy å tape slike dueller. Jeg ble litt stresset da jeg bommet på siste skuddet, og de andre gikk ut. Da koker det godt, men det er da man må ha kontroll, forteller han.

Birkeland imponerte
Foruten den siste glippen, gikk Norge en god stafett i Ruhpolding med et ungt og urutinert mannskap. Lars Helge Birkeland startet stafetten for Norge. Han ordnet ti treff, og sendte Tarjei Bøe ut i tetgruppen. Norges andremann gjorde også sine ting greit, men måtte bruke tre ekstraskudd på stående skyting.

Les også: Både Anne og mamma Flatland fornøyd med comeback

Den gode førsteetappen fra Birkeland kan gjøre at han får en plass på Norges stafettlag under VM.