Nicklas Dyrhaug
Nicklas Dyrhaug

Northug-kompis om singel-livet: – Petter er en legende når det gjelder damer

Skikompis Niklas Dyrhaug (25) kommer med avsløringer rundt Petter Northugs (27) privatliv i mandagens episode av «Sirkus Northug».

Se Nicklas Dyrhaug prate om Northugs damedrag i videovinduet over

Som noen av verdens beste skiløpere tilbringer guttene på det norske skilandslaget store deler av året sammen – flere i lange perioder på mange uker.

– Man merker det godt når man bor så tett som vi gjør, med dobbeltsenger og alt. Da blir man virkelig godt kjent. Men vi trives godt sammen, og da går det greit, sier Sjur Røthe (22) om livet på reise med guttegjengen.

Når VM på ski starter i Val di Fiemme i februar, er det imidlertid få som bryr seg om hvor gode venner de norske løperne er. Da er fokus rettet for seierspallen. Skigale Norge krever gull. Og det er ingen de krever flere fra enn Petter Northug.

Det med barnehage og familieliv kommer raskere enn man tror

– Når man er på et lag, er det viktig at man bidrar. Samtidig, når det begynner å nærme seg store mesterskap, er det viktig å være individualist også, og trekke seg inn i sin egen boble, sier Petter Northug selv om miljøet på landslaget.

– Petter er en damelegende
Men – det er ikke til å komme utenfor. Selv verdens beste skiløper må leve et liv ved siden av alt alvoret. Til daglig lever flere av de norske landslagsguttene ungkarslivet.

I rekkehuset til Petter Northug i Trondheim henger deler av gjengen gjerne sammen etter trening. En av dem er Northug-kompis Niklas Dyrhaug.

Se Sirkus Northug på TV 2 og TV 2 Sumo mandager kl. 21.40!

I mandagens episode av Sirkus Northug letter 25-åringen på sløret rundt Northugs privatliv.

– Foruten å være en god skiløper, er Petter en legende når det gjelder damer også. Det er viktig å få med. Jeg tror jeg vet en del ting, eller ... Jeg vet at jeg vet en del ting som folk i Norges land ikke vet om Petter Northug, sier en flirende Dyrhaug i episoden.

Petter Northug og Nicklas Dyrhaug
Petter Northug og Nicklas Dyrhaug

Og får svar fra sin to år eldre kompis.

– Å sjekke damer, der er han et forbilde for meg. Jeg håper jeg blir like kjekk som Niklas, sier Northug.

– Du må ikke tro på det han sier. Det er mye lureri der, parerer Dyrhaug.

Jeg tror jeg vet en del ting, eller ... Jeg vet at jeg vet en del ting som folk i Norges land ikke vet om Petter Northug

Når han blir bedt om å utdype hva han mener med at Northug ofte har lyskestrekk, svarer han følgende:

– Han bruker vel lysken litt mer enn oss andre, da.

– Det er mye hoftebevegelser, skyter en lattermild Eldar Rønning inn.

Vurderer å stifte familie
I kontrast til resten av laget, lever trønderen et familieliv med kone og to barn, men heller ikke der er det fritt for utfordringer.

– Jeg vet jo hva jeg giftet meg inn i, men det er ikke alltid like lett å akseptere det når han har løpt tre timer i myra og skal rett og legge seg, for så å trene igjen neste morgen, sier kona Leila Selbæk Rønning.

Northug selv åpner for å starte familie selv om ikke altfor lenge.

– Jeg føler ikke at det er veldig langt unna. Det med barnehage og familieliv kommer raskere enn man tror, men jeg tenker ikke mye på det. Enn så lenge lever jeg i idrettsbobla, sier Northug i dokumentaren.