Liverpool og Manchester Uni
Liverpool og Manchester Uni
The Kop
The Kop

Erkerivalene Liverpool og Manchester United forenes for felles sak

Rivaliseringen legges til side når det handler om billettpriser på bortekamper. – Fotballen vil lide om ikke prisene reduseres raskt, sier Liverpool-supporter.

I kjølvannet av Manchester Citys beslutning om å sende tilbake en tredjedel av deres andel av billetter til søndagens kamp mot Arsenal, har fans fra Liverpool og Manchester United besluttet å legge rivaliseringen til side for å kjempe for en felles sak.

Les også:City sender dyre billetter i retur til Arsenal: – De har mistet kontakten med virkeligheten

Kampanjen i regi av Football Supporters’ Federation kjemper for å få innført en maksgrense på prisen på billetter til bortekamper i Premier League. FSF er i ferd med å arrangere formelle møter mellom supportergrupper i Premier League for å drive lobbyvirksomhet mot Premier League og dens klubber. Målet er å innføre en maksgrense på £20 - £25 på bortekamper. City sendte tilbake 912 billetter, priset til £ 62, før helgens kamp på Emirates Stadium.

Premier Leagues regler sier at bortefansen skal belastes den samme prisen som hjemmefansen. FSFs president Malcolm Clarke mener imidlertidig at supporterne har fått nok, og en økning i TV-penger til klubbene fra neste sesong bør resultere i lavere billettpriser.

– Selv om vi har en rivalisering mellom klubbene, har vi forstått at uten de rivaliserende sett med supportere inne på stadion vil atmosfæren bli mye dårligere, sa Clarke til The Guardian.

– Neste sesong kunne de trukket fra £32 på hver enkelt billett, på hver kamp, og fremdeles sitte igjen med like mye penger på bakgrunn av økningen i TV-inntekter.

Det er Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham samt Manchester-klubbenes supportere som jevnlig blir belastet høyest når de reiser for å følge laget sitt på bortebane, mens andre klubbers supportere som regel betaler mindre. Stokes bortesupportere vil eksempelvis bare betale £32.50 når de gjester Arsenal på Emirates neste måned.

Ian Bolland, som reiser regelmessig på Liverpools bortekamper, avstår nå fra å reise til Nord-London for å støtte laget sitt mot Arsenal. Dette for å statuere et eksempel.

Ian-Bolland
Ian-Bolland

– Jeg ser ikke hvorfor enkelte klubber skal bli belastet mer på bakgrunn av hvilket lag de støtter. Det faktum at klubben deres har vært suksessfull betyr ikke at de har bedre råd enn den vanlige mannen i gaten, sier Bolland til tv2.no.

– De siste årene har billettprisene kommet helt ut av kontroll. De må reduseres og det raskt. Om ikke vil fotballen lide som en helhet. Kanskje vi ikke snakket ut nok da det begynte å koste rundt £40 for en kamp. Nå når det har kommet til dette nivået må det rett og slett bare reduseres, avslutter den mangeårige Liverpool-supporteren.

Hva mener du om billettprisene i Premier League? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!