petter stordalen
petter stordalen

Petter Stordalen åpner superhotell til 720 millioner i dag

– Vi visste at dette kom til å bli utfordrende og kostbart.

Det er 112 år siden Oslo sist fikk et nytt luksushotell, men i dag kan endelig hotellkongen Petter Stordalen boltre seg i sitt splitter nye hotell som har kostet omtrent 720 millioner kroner å bygge.

– Vi visste at dette kom til å bli utfordrende og kostbart, men da jeg kom inn i går følte jeg at vi har fått det til, sier Petter Stordalen til «God morgen Norge»-reporter Marianne Jemtegård.

Se video øverst i saken!

Hotellet, som ligger på Tjuvholmen i Oslo, har fått det treffende navnet The Thief, og er allerede omtalt som Norges første seksstjerners hotell av The Independent.

Grunnen til at Stordalen valgte nettopp Tjuvholmen er på grunn av stedets historie.

– Akkurat dette stedet var stedet for kjeltringer, prosituerte, de hugde av hender og ble halshugd for selvfølgelig et par hundre år siden eller mer enn det. Men da vi kom hit leste vi litt om historien og vi tenkte at vi kunne kalle det Molo eller Oslo Fjord eller noe sånt, men så var det en som sa The Thief, og da delte forsamlingen seg i to. Den ene delen var kjempeskeptiske og den andre var fantastisk entusiastiske. Da begynte ideen om å lage et helt annerledes hotell, sier han.

Petter Stordalens nye hotell The Thief på Tjuholmen. (Foto: Knut Ramstad)
Petter Stordalens nye hotell The Thief på Tjuholmen. (Foto: Knut Ramstad)

Noen av fasilitetene

Noen av fasilitetene på hotellet er at hotellets gjester – som verdens første – får bytte ut dårlig porno med moderne videokunst på deres interaktive TV-er.

I hotellets heis kan gjestene oppleve kunst, og i tillegg har hotellet et unikt samarbeid med sin nabo Astrup Fearnley-museet for moderne kunst. Denne avtalen gjør det mulig for hotellet å vise verk fra AFs samling.

I tillegg inneholder hotellet verdens første strikkende klokke.

Spill din egen musikk

Apparatjik er et kollektiv av internasjonale kunstnere og musikere dannet i 2008 av Jonas Bjerre fra den danske bandet Mew, Guy Berryman fra Coldplay, Magne Furuholmen i a-ha og musikkprodusent Martin Terefe.

De har håndplukket musikk på vinyl som en del av underholdningen på rommene, samt laget musikken som brukes for hotellets telefonvekking. I tillegg kan gjestene i loungen velge fra et bredt utvalg av vinyl, og selv spille musikk. Den moderne versjonen av jukeboksen.

Det finnes også en eksklusiv Apparatjik-suite, designet av bandet selv.

Oslo Suite på 160 kvm

Penthouse suiten på The Thief tar sitt navn fra Sir Peter Blakes kunstprosjekt «The Oslo Suite». Tre originale collager pryder suiten. Arbeidene er inspirert av norske helter.

– Privat takterrasse med utendørs dusj og 360-graders utsikt. Terrassen har eksklusive møbler designet av Patricia Urquiola og Antonio Citterio og utsikt i alle retninger. Selv inne i Oslo Suite vil gjester føle at de er på taket av Oslo – nesten ute på fjorden – med spektakulær utsikt fra vinduer som strekker seg langs lengden på fasaden.

– 160 kvadratmeter skreddersydd hotel design gir mange muligheter, og suiten har en individuell peis, bar, spisestue, separat soverom og walk-in closet. Både norske og internasjonale designere som Massimo Castagna, Antonio Citterio og Anne Haavind har bidratt med møbler og innredning.

Se Marianne Jemtegård besøke hotellets kjøkken: