– Det mange gjør i dag er å drikke seg til mot. Det kan man jo skjønne. Vi nordmenn er født med litt negativ promille, så man må ta et par øl for å komme opp på null, sier psykolog Andreas Løes Narum til God morgen Norge.

Er du på leting etter kjæreste, har psykologen noen gode tips på veien. Ifølge Narum kan det nemlig være fint å øke promillen noe.

– For da er du ikke så redd og tilbakeholden. Da tør du å ta et skritt ut i verden på en måte. Men det de færreste tenker over er «hva er det egentlig som vil være fint for meg?». Tenk over det før du går ut der å begynner å lete, anbefaler han.

Single i Oslo er mest glad i sex

Ha en workshop!

Andreas anbefaler å ha en workshop med venner for å finne den rette.

– Det kan være en hyggelig ting å ha en workshop med vennene dine. Spør dem, hvem tror du vil passe for meg? Gå gjennom situasjoner du liker og situasjoner du liker å være i og hva slags kjæreste ville passet i de forskjellige situasjonene. Da får du forskjellige vinklinger på det, sier han og legger til:

– Vennene stoler man på og de kan være rådgivere.

Men daterådgiver Ane Hagen advarer mot vennenes positive holdning fordi de er så glad i deg.

– Det er viktig å lytte til kritikk man får andre steder også. Og bruk det konstruktivt. Se på deg selv utenifra, anbefaler hun.

Det er Andreas Narum enig i.

– Det er viktig å se seg selv og ta tak i de urimelige sidene ved deg selv.

Ti dater på lavbudsjett

Man irriterer seg i stillhet

I følge Narum er det kjemi, utseende, like interesser og holdninger som gjør at folk blir sammen. Og det er ulike personlighetstyper som gjør at de skilles.

– Når man er forelsket tenker man gjerne personligheten sin og tør ikke å snakke om forskjeller. Man irriterer seg i stilhet. Dette kan være så enkelt som at en person er ryddig, den andre rotete. Hvis dette blir snakket høyt om kunne vi unngått mange krangler, mener han.

Les også: Se hele «Farmen»-frieriet her

Vær åpen og prat med folk!

Daterådgiver Ane mener det er viktig å snakke med «alle», i hvert fall i starten.

– Småsnakk er veldig viktig. Det er ikke dermed sagt at du møter en hver gang du snakker med noen, men sjansen blir mye større for at en av de du snakker med kan være den rette som du leter etter, sier hun.

I følge Ane merker du etter hvert om interessen er der og om det er noe mer enn småsnakk.

– Holder du på sånn hver dag, vil sjansen for at du møter noen på jobben, butikken eller treningen være like stor som på nettet, avslutter hun.

Hvilke tips mener du får kjærlighetslivet til å blomstre? Del dem nedenfor!