Kjetil Rekdal  (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Kjetil Rekdal (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

Her er 10 uforglemmelige Rekdal-utblåsninger

Det tok ikke akkurat lang tid. Kjetil Rekdal er tilbake i norsk fotball. Du har vel ikke glemt disse Rekdal-øyeblikkene?

Se Kjetil Rekdals uforglemmelige tirade sist han var VIF-trener i videovinduet over!

Tirsdag annonserte Vålerenga at Kjetil Rekdal vender tilbake og blir klubbens hovedtrener fra sesongen 2013. Den tidligere TV 2-eksperten tok seriegull med klubben i sin forrige periode som sjef på Valle, og har siden den gang levert gloser og breiale replikker for historiebøkene.

Her er et utvalg av Rekdals mest minnerike sitater.

1. «Reiser ikke rundt og blir pissa på»
Sommeren sesongen 2006 – året etter at Kjetil Rekdals Vålerenga brøt Rosenborgs gullrekke i Tippeligaen – slet osloklubben i bunnen av tabellen.

Begeret var i ferd med å bli fullt for trener Kjetil Rekdal, som ikke var direkte imponert over VIF-spillernes innsats. Etter å ha tapt 1-2 i bortekampen mot Fredrikstad 7. mai, kom «Reka» med følgende tirade overfor TV 2 Sporten:

- Jeg har så stor ergjerrighet selv at jeg ikke gidder å reise rundt i Norge å bli pissa på som trener for en gjeng som ikke yter sitt beste. Det er uakseptabelt.

Se video her (saken fortsetter under):

690680

21. august trakk han seg som hovedtrener i Vålerenga – og oppga manglende gode resultater som grunn.

2. Magne Jålebukk
I gullsesongen 2005 var også nåværende Molde-spiller Magne Hoset i stallen. Overraskende nok for mange, for bare måneder før Hoset signerte for Rekdals VIF, var det ikke akkurat god stemning mellom de to.

Vålerenga møtte FC København, Hosets daværende arbeidsgiver i sesongoppkjøringen på nyåret i 2005. I den anledning lirte sistnevnte av seg følgende:

- Vålerenga var hypet opp i fjor. Nå tror jeg de kommer til å oppleve et tilbakeslag.

I 2004 var Kjetil Rekdal leder for et Vålerenga-lag som tapte gullkampen mot Rosenborg i siste sekund. En prestasjon Rekdal kanskje ikke så overraskende mente var god.

Og lot seg hisse opp.

- Hva han jålebukken mener om oss, er for meg revnende likegyldig, kontret han.

Kjetil Rekdal  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Kjetil Rekdal (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

3. - Hallo, det er Oslo galehus
«Reka» har, i likhet med flere andre, tatt noen oppgjør med Norges Fotballforbund. Aalesund-treneren likte svært dårlig at Vålerenga måtte spille seriekamp mot Molde bare to dager før UEFA-cupoppgjøret mot Steaua Bucuresti høsten 2005.

- Vi er fullstendig neglisjert av forbundet. Jeg vet ikke hvor lenge vi har kommet med forslag på hvordan dette kunne løses - og så kommer NFF opp med dette. De har bare brukt én millimeter med energi for å prøve å finne én løsning, raste han overfor Dagbladet.

Og slik besvarte han telefonsamtalen da avisen ringte ham i sakens anledning:

- Hallo, det er Oslo galehus.

4. Rekdal skjeller ut geipende smågutter
Ingen unnslipper Kjetil Rekdal. Ikke pressen, ikke hans egne spiller og ei heller småguttene som geipet til Aalesund-treneren på Lerkendal søndag 5. august i fjor. TV 2s kameraer fanget opp AaFK-treneren da han kombinerte oppdragelse og skjennepreken.

Se video her (saken fortsetter under):

633657

5. Da Eirik Bakke ble kalt en alkis
- Ha deg vekk, du er en alkis, sa en illsint Kjetil Rekdal til Branns Eirik Bakke direkte på TV i mai 2009.

Foranledningen var at Bakke ble intervjuet om en situasjon fra første omgang der AaFK-treneren mente Hassan El Fakiri burde vært utvist. Bakke mente Demar Phillips filmet, og at Rekdal burde slutte å syte.

Da klarte ikke lenger en sint Rekdal å dy seg.

Se video her (saken fortsetter under):

325518

6. Et fryktelig innhopp
Blant trenere i fotball-Norge er det politisk korrekt å la være å uttrykke misnøye overfor egne spillere i mediene.

Den regelen har ikke Kjetil Rekdal vært med på å utforme.

Han skjelte regelrett ut Trond Fredriksen for åpen mikrofon – etter at sistnevnte ikke akkurat gjorde et godt innhopp i kampen mellom Aalesund og Start i april i år.

- På målet snur Trond Fredriksen ræva til, og det er utilgivelig. Han gjorde et fryktelig innhopp og det skal han få høre. Det var flere andre situasjoner også der han ikke gjorde jobben sin. Du kan godt si at vi byttet inn feil mann, og det tar jeg på min kappe, sa en meget irritert Aalesund-trener.

Trond Fredriksen  (Foto: TV 2/)
Trond Fredriksen (Foto: TV 2/)

7. Dommer Edvartsen – en vits?
Måneden senere var det dommer Svein-Erik Edvartsen som fikk unngjelde, etter Strømsgodset-tapet i Drammen.

- Dette er jo en vits, og det begynner å bli litt vel ofte. Han må dømme toppkamper i stedet for kampene på nedre halvdel. Han kan ikke bruke oss som treningsarena.

- Det blir slik at jeg må krysse fingrene med håp om å slippe å få ham som dommer. Du ser det jo hver gang. Han gambler på straffespark gang etter gang.

Smeller det fra Rekdal. Før han benytter anledningen til også å rette en pekefinger i retning Ullevaal Stadion.

- Og han får sjanse på sjanse fra forbundet. De må snart gripe inn. Han kan ikke holde på slik!

Svein Erik Edvartsen  (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
Svein Erik Edvartsen (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)

8. Bedre at «i» score ...
I august 2003 spilte Vålerenga cupkamp mot Lillestrøm. Det stod om kvartfinaleplass. Og kampen måtte avgjøres på straffer. Ti Vålerenga-spillere hadde tatt sin straffe. Erik Hagen var den ellevte som skulle gå frem til krittmerket.

Spillende trener Rekdal ville det imidlertid annerledes og tok fra «Panzer» jobben.

«De e bedre at i score enn at du bomme». Sa Rekdal. Og gikk frem.

Selvsagt scoret han, Vålerenga vant – og fremdeles kan vi høre tippeeksperten på TV-skjermen med følgende budskap:

«De e bedre at i tippe enn at du sløse».

9. Ivar Hoff – ingen ekspert?
TV 2s Ivar Hoff og Norges tidligere sentrale midtbanespiller har vært i flere verbale slagsmål det siste tiåret. En stund da Rekdal fremdeles var landslagsspiller, rangerte Hoff Rekdal som tredjevalg på den norske midtbanen.

- Og jeg rangerer Ivar Hoff som nummer 300 som ekspertkommentator, kontret Aalesund-treneren.

10. Steinansiktet

Kjetil Rekdal  (Foto: Johansen, Erik/Scanpix)
Kjetil Rekdal (Foto: Johansen, Erik/Scanpix)

Han er blitt beskrevet som sutrete, uhøflig, selvopptatt. For å nevne noe. Og hovedpersonen selv har sagt at han tror mange oppfatter ham slik.

En sommerdag i USA i 1994 tilføyde flere «steinansikt» på listen. Rekdal hadde nettopp avgjort åpningskampen i VM til Norges fordel, men marsjerte ut av stadion i mørke solbriller, tilsynelatende i sinne.

Fordi «Drillo» hadde vraket ham som Norges midtbaneanker til kampen, en posisjon de aller fleste, Rekdal inkludert, trodde bare var sistnevntes.

Men Egil Olsen er Egil Olsen. Og Kjetil Rekdal er Kjetil Rekdal.