Suarez montage
Suarez montage
suarez
suarez
VIKTIG HANDS! Her bruker Luis Suarez alle midler for å hindre Ghana scoring. (Foto: ROBERTO SCHMIDT/Afp)
VIKTIG HANDS! Her bruker Luis Suarez alle midler for å hindre Ghana scoring. (Foto: ROBERTO SCHMIDT/Afp)

Dette er Luis Suárez' syndeliste

Liverpool-spissen er i sitt livs form før oppgjøret mot Manchester United søndag. Her ser du hvorfor motstanderfansen elsker å hate ham.

Se Manchester United-Liverpool søndag 13. januar klokken 14.30 på TV 2 PL HD 1 og tv2sumo.no!

På søndag møtes Manchester United og Liverpool på Old Trafford, og The Stretford End har neppe mye kjærlighet til overs for Liverpools nummer sju.

Før helgens storkamp hviler alle de kritiske hjemmepublikummernes øyne på én mann hos bortelaget: Luis Suárez.

Omdiskutert
Uruguayaneren var nok en gang navnet på alles lepper etter at Liverpool slo ut Conference-laget Mansfield i FA Cupens tredje runde. Etter å ha kommet innpå som innbytter og bare vært tre minutter på banen fikk stjernespissen uttelling.

Suárez kom til avslutning fra kloss hold, men Mansfield-keeper Alan Marriott reddet. Returen traff imidlertid hånden til Suárez, og handsen endte opp med å bli en perfekt demping for uruguayaneren som kunne sette ballen enkelt i åpent mål.

Les også: Suarez handset og scoret: – Ekstra provoserende når han kysser hånden han bruker

Suárez har vært heftig diskutert siden hans ankomst hos de røde fra Merseyside etter flere kontroversielle episoder på balløyen. Mest kjent er den famøse feiden mellom Suárez og daværende United-kaptein Patrice Evra. FA serverte Suárez en åtte kampers karantene og en bot på 40 000 pund i straff etter hendelsen.

Les også: Her er håndtrykket mellom Evra og Suárez som alle ville se

«Nå er Guds hånd min»
Men det er langt fra første gang "El Pistolero" er i medienes søkelys for utenomsportslige hendelser. I kvartfinalen i VM 2010 mellom Uruguay og Ghana viste Suárez nok en gang at han er villig til å vinne ved å ta i bruk alle midler.

VIKTIG HANDS! Her bruker Luis Suarez alle midler for å hindre Ghana scoring. (Foto: ROBERTO SCHMIDT/Afp)
VIKTIG HANDS! Her bruker Luis Suarez alle midler for å hindre Ghana scoring. (Foto: ROBERTO SCHMIDT/Afp)

Kampen nådde sitt dramaturgiske klimaks da Luis Suárez handset på streken i det 120. minutt. Den daværende Ajax-spissen fikk et korrekt rødt kort, og Ghana ble tildelt straffespark. Ghanas toppscorer Asamoah Gyan trappet opp for å ta det, men blåste ballen i tverrliggeren og ut og kampen ebbet ut i 1-1. I den påfølgende straffekonkurransen måtte Afrikas håp gi tapt mot de doble verdensmesterne fra Uruguay.

Les også:Uruguay videre etter vanvittig straffedrama

«Kannibalen fra Ajax»
I 2010 ble han også ilagt en sju kampers karantene etter å ha bitt PSVs midtbanespiller Otman Bakkal i skulderen. Episoden ble av mange sammenlignet med episoden mellom Mike Tyson og Evander Holyfield i 1997, hvor førstnevnte bet av en bit av Holyfields øre. Den nederlandske avisen De Telegraaf døpte Suárez «Kannibalen fra Ajax» i etterkant av episoden.

Luis Suárez har måtte tåle mye kritikk fra mange hold for det mange mener er skuespill fra mannen fra Salto. I forkant av Merseyside-derbyet denne sesongen var Everton-manager David Moyes ute og uttalte at han var redd at Liverpool-spissens filming ville være med å ødelegge oppgjøret mellom naboklubbene, samt at «filmere» som Suárez vil være med å drive supporterne vekk fra fotballen.

Suárez svarte på humoristisk vis med å feire Liverpools 1-0-scoring med et stilrent svalestup foran benken til vertene, og ironisk nok ble David Moyes' egen kaptein Phil Neville tildelt gult kort for filming senere i oppgjøret.

Les også: David Moyes om Luis Suarez’ filmefeiring: – Det var fantastisk

– Heksejakt
I etterkant av søndagens FA Cup-oppgjør mot Mansfield har flere vært ute for å vise sin støtte til Suárez. Mansfield-manager Paul Cox gikk ut og støttet spissen etter kampen.

– Jeg mener vi ikke bør be ham om å gjøre noe annet enn det 99 av 100 spillere ville gjort, sa Cox til Daily Mail.

Cox valgte i stedet å hylle den uruguayanske stjernespissen.

– Han er en fantastisk talentfull spiller, jeg hadde dratt for å se ham uke etter uke. Han er en glimrende spiller, sa Cox.

Tidligere Liverpool-spiller, John Aldridge sier seg enig med Cox.

– Det er en skam å kalle Luis Suárez for en jukser etter det som skjedde mot Mansfield. Han er et lett mål og reaksjonene etter den episoden har vært latterlige. Det var definitivt ikke tilsiktet. Det var en naturlig, instinktiv reaksjon. Ser du nøye etter ser du at han prøver å trekke armen unna, sier Aldridge i sin spalte i Liverpool Echo.

John Barnes er en annen tidligere storspiller som har tatt angriperen i forsvar i etterkant av episode med Evra.

– Uansett hvor mye vi ønsker å hevde at uvitenhet ikke er noen unnskyldning, er uvitenhet en unnskyldning. Ved å innrømme [hva han sa], føler han åpenbart at det ikke var av betydning. For han kunne lett ha sluppet unna det hele ved å si ‘Jeg har aldri sagt et ord’ ”.

– Rasisme må være nulltoleranse, men dette er nå en heksejakt, sa Barnes til BBC Merseyside.

Les også: Luis Suárez sier unnskyld etter Evra-episoden

En like hjertelig velkomst vil nok ikke Liverpools nummer sju få på søndag. Da er det Manchester United som står på motsatt banehalvdel med Suárez' nemesis Patrice Evra på laget. Stretford End vil ubønnhørlig gi han den velkomsten de mener han fortjener.

Suarez-montage
Suarez-montage

Hvordan tror du det ender på Old Trafford søndag? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!