Erik Nystrom (Foto: TV 2)
Erik Nystrom (Foto: TV 2)

Her tar NHL-Nystrom farvel med Oilers-spillerne

– Dette har vært alt jeg kunne be om og mer, sier Dallas Stars-spilleren Eric Nystrom om oppholdet i norsk hockey.

Oslo/Stavanger (TV 2 Sporten): Tirsdag formiddag tok 29-åringen turen innom DNB Arena for å takke for seg og ønske sine tidligere lagkamerater lykke til videre i karrieren.

– This is one last goodbye. Farvel, sa Nystrom og vinket inn i garderoben.

– Hey, it was fun, man, var meldingen fra amerikaneren til Tore Vikingstad da de to møttes i gangen.

Nystrom endte på fire mål og ti assists på seks kamper og huskes best for oppvisningen (sju poeng) i toppkampen mot Vålerenga.

Reiser tilbake
Søndag kveld ble det klart at NHL og spillerorganisasjonen NHLPA er enige om en foreløpig avtale som trolig sikrer restene av sesongen i verdens beste liga. Nystrom la derfor ut på en 20 timer lang reise tilbake Dallas via London og New York tirsdag.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Erik Nystrom
Erik Nystrom

– Det er trist å reise, men det skal bli godt å komme tilbake også. Dette har vært en fantastisk erfaring. Jeg har fått mye god trening, spilt kamper og kommet i form. Jeg stiller helt klart bedre forberedt til NHL-sesongen nå, sier Nystrom til TV 2 Sporten.

Den høflige og meget profesjonelle hockeyspilleren har på bare få uker rukket å bli meget populær i Oilers-miljøet. Tirsdag ba han spillere og ledere om å gi beskjed dersom de befinner seg i Dallas og trenger billetter eller et sted å bo.

– Jeg har møtt mange fantastiske mennesker her, og jeg håper noen av dem vil komme på besøk. Dette oppholdet har vært alt jeg kunne be om og mer. Ikke bare med tanke på hockeyen, men kulturen, byen og alt, sier 29-åringen.

Roser fansen
Nystrom forteller at det første han skal gjøre etter å ha kommet hjem til Dallas er å besøke de lokale restaurantene og handle inn amerikansk mat.

På spørsmål om hva han mener om nivået på Get-ligaen og medspillerne i Oilers, sier han følgende:

– Førsterekka vår er utrolig bra. Jeg er meget imponert over alle guttene. Det har vært moro å spille sammen med Vikingstad og Kissel. Det jeg kommer til å huske best er nok å ha spilt i denne arenaen. Stemningen har vært utrolig. Folkene her elsker hockey, og jeg håper de også kommer til å følge meg i Dallas.

– Eric har vært en fantastisk person å ha i miljøet. Han er en proff idrettsutøver som har levert bra på isen, men jeg tror vi fikk en enda bedre person enn vi hadde forventet. Vi kommer nok til å savne ham mest som person, sier administrerende direktør Pål Haukali Higson, og forteller at Oilers leter etter en nordamerikansk erstatter.

– Det har vært en stor opplevelse å ha Eric her. Han er enormt profesjonell og har bydd på seg selv på og utenfor banen. Vi har lært at selv om du er god, kan du være ydmyk og sette laget foran deg selv. Vi visste han var bra, men dette ble bare helmaks, sier trener Petter Thoresen til TV 2 Sporten.