VIFs styreleder Åge Petter Christiansen var svært ordknapp etter samtalene med Kjetil Rekdal.  (Foto: TV 2)
VIFs styreleder Åge Petter Christiansen var svært ordknapp etter samtalene med Kjetil Rekdal. (Foto: TV 2)

Her forlater styrelederen Vålerengas «hemmelige» Rekdal-møte

Styreleder Åge Petter Christiansen var svært ordknapp etter samtalene med Kjetil Rekdal.

Oslo (TV 2 Sporten): VIF-ledelsen gjennomførte møter med både Jan Jönsson og Kjetil Rekdal søndag.

Mandag skulle klubben avgjøre hvem av de to som blir Martin Andresens erstatter og deretter innlede forhandlinger med denne trenerkandidaten. Alt tyder på at Vålerenga har falt ned på Rekdal som førstevalg. Partene møttes til nye samtaler mandag ettermiddag.

Litt over klokken 16 gikk Christiansen inn i en privatbolig på Oslos østkant for å møte det som trolig blir klubbens nye hovedtrener. 45 minutter senere kom han ut igjen.

På spørsmål fra TV 2 om Rekdal allerede er Vålerengas nye trener, svarte han dette:

- Det er ikke avklart ennå.

På møtet fikk ikke Rekdal et konkret tilbud fra klubben, men det er likevel ventet en løsning i løpet av kvelden.

Nå har vi snakket fint sammen.

- Nå har vi snakket fint sammen. Nå gjelder det å finne en god tone, og det har vi, forteller Christiansen.

Han var overrasket – og mislikte sterkt - at TV 2 var på plass utenfor blokkleiligheten hvor partene møttes.

Mandag kveld ble det kjent at VIFs andre kandidat til trenerjobben, Jan Jönsson, ble ansatt som ny AaFK-trener. Det kan føre til at Rekdal får VIF-jobben raskt.

Rekdal har hele tiden vært hovedinvestor Tor Olav Trøims favoritt til jobben. Det er ventet at fjorårets Aalesund-trener vil søke ytterligere støtte hos den pengesterke aksjonæren når årets stall skal spikres.

Det har ikke lyktes TV 2 Sporten å komme i kontakt med Rekdal mandag ettermiddag.

Bestemmer seg i dag
Vålerenga startet oppkjøringen med trening i Vallhall mandag klokken 13.00 under ledelse av André Bergdølmo og Andrea Loberto.

Les også: Ekspertene kritiske: – Vålerenga har vært naive i trenerjakten

– Det står mellom Rekdal og Jönsson. Vi regner med en løsning i løpet av dagen, sa styreleder Åge Petter Christiansen til TV 2 Sporten mandag morgen.

Han fortalte samtidig at selv om VIF håpet på en løsning mandag, vil det trolig bli tidligst tirsdag før den nye treneren kan presenteres.

Artikkelen fortsetter under bildet!

troim
troim

TV 2 vet at Trøim, som er hovedaksjonær i Vålerenga Invest Fotball AS, vil åpne lommeboka og spytte inn flere titalls millioner til spillerkjøp dersom gulltreneren fra 2005 hentes tilbake til Valle i jubileumssesongen.

Aalesund-duoen Michael Barrantes og Jonatan Tollås Nation står begge høyt på ønskelista og er to spillere Rekdal kjenner godt fra tiden på Color Line Stadion.

Delte i synet
Også blant mange av klubbens supportere har Rekdal en høy stjerne etter forrige periode i Vålerenga. Problemet skal ha vært at flere i klubbledelsen og administrasjonen har vært skeptiske til å hente den tidligere landslagsspilleren tilbake til Valle.

De vil heller se den tidligere Stabæk- og RBK-treneren Jan Jönsson som ny sjef selv om det vil bety færre kroner til spillekjøp i jubileumssesongen.

– Penger har mye å si i fotball. Det vet TV 2 også. Selvsagt spiller det inn. Vi ønsker å være en klubb med trygg og god økonomi, sier styreleder Christiansen.

– Det vil si at Trøims meninger og innspill veier tungt?

– Vi er glade for den samarbeidspartneren vi har der. Slik jeg forstår det er de positive til begge løsningene, men jeg vil ikke gå i detalj her, svarer VIF-lederen.