janne (Foto: Scanpix)
janne (Foto: Scanpix)

VIF bekrefter: – Rekdal eller Jönsson får tilbud i dag

– Vi regner med en løsning i løpet av dagen, sier styreleder Åge Petter Christiansen.

Oslo (TV 2 Sporten): Kjetil Rekdal og Jan Jönsson var begge i møter med Vålerenga-ledelsen søndag og står nå igjen som klubbens to eneste trenerkandidater.

– Det står mellom Rekdal og Jönsson. Vi regner med en løsning i løpet av dagen, sier styreleder Åge Petter Christiansen til TV 2 Sporten.

Mandag skal klubbledelsen diskutere hvem av de to som får tilbud om å bli Martin Andresens etterfølger.

– Etter det går vi i forhandlinger. Jeg går ikke i detalj på hvem som skal snakke sammen nå, men styret i Vålerenga samles når vi har forhandlet, sier Christiansen.

Trøim vil ha Rekdal
Hovedaksjonær i Vålerenga Invest Fotball AS, Tor Olav Trøim, ønsker seg Kjetil Rekdal, og TV 2 vet at han vil åpne lommeboka og spytte inn flere titalls millioner til spillerkjøp dersom gulltreneren fra 2005 hentes tilbake til Valle i jubileumssesongen.

Aalesund-spillerne Michael Barrantes og Jonatan Tollås Nation er begge ønsket av Vålerenga og er to spillere Rekdal kjenner godt fra tiden på Color Line Stadion.

Artikkelen fortsetter under bildet!

troim
troim

Også blant mange av klubbens supportere har Rekdal en høy stjerne etter forrige periode i Vålerenga. Problemet er at flere av i klubbledelsen og administrasjonen skal være skeptiske til å hente Kjetil Rekdal tilbake. De vil heller se den tidligere Stabæk- og RBK-treneren Jan Jönsson som ny sjef selv om det vil bety færre kroner til spillekjøp i jubileumssesongen.

– Penger har mye å si i fotball. Det vet TV 2 også. Selvsagt spiller det inn. Vi ønsker å være en klubb med trygg og god økonomi, sier styreleder Christiansen.

– Det vil si at Trøims meninger og innspill veier tungt?

– Vi er glade for den samarbeidspartneren vi har der. Slik jeg forstår det er de positive til begge løsningene, men jeg vil ikke gå i detalj her, svarer VIF-lederen.

Solbakken-nei
Det lå lenge an til at Per-Mathias Høgmo skulle ta over roret i Vålerenga, men den tidligere TIL-treneren sa fredag nei til Oslo-klubben. En av grunnene skal ha vært at han ikke fikk de midlene til spillerkjøp han ønsket seg.

TV 2 vet at han allerede hadde startet å snuse på Tom Høgli og forhørt seg om mulighetene for en retur til Tippeligaen for landslagsbacken.

Også Ståle Solbakken ble kontaktet av VIF søndag, men ga beskjed om at han ikke var aktuell som Martin Andresens erstatter.

PS! Morten Berre skrev mandag under en ny kontrakt med Vålerenga mens Fredrik Stoor og Oslo-klubben er enige om å avslutte samarbeidet med umiddelbar virkning. Svensken er allerede klar for LSK.