NOK EN VIKTIG SCORING: Frank Lamard har scoret mange viktig mål i Chelsea trøya. Her har han akkurat satt inn 2 1 målet mot Everton 30. desember 2012. (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
NOK EN VIKTIG SCORING: Frank Lamard har scoret mange viktig mål i Chelsea trøya. Her har han akkurat satt inn 2 1 målet mot Everton 30. desember 2012. (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)

Lundekvam ville gitt Lampard ny kontrakt

Frank Lampards dager i Chelsea ser ut til å være talte.

Frank Lampards fantastiske Chelsea-karriere ser omsider ut til å være over. Midtbanespillerens kontrakt med London-klubben går ut til sommeren og det har i lengre tid vært spekulert i hvorvidt blåtrøyene vil forlenge med Lampard. Nå har 34-åringens agent, ifølge The Guardian, bekreftet at dagene på Stamford Bridge er talte for en av klubbens aller største spillere.

– Chelsea-sjefene fortalte Frank under klubb-VM i Japan og bekreftet det igjen til meg etter seieren mot Everton, at han ikke under noen omstendigheter vil bli gitt en ny kontrakt slik at han kan bli i klubben etter sesongen. Ingenting har endret seg. Frank har måttet akseptere det og nå vil han bare fortsette å spille for Chelsea slik at han kan avslutte sesongen så vellykket som mulig, sier Steve Kutner.

– Litt merkelig
Mange hadde avskrevet Lampard før årets sesong, men engelskmannen har slått knallhardt tilbake mot kritikerne. Seks mål på 12 kamper i Premier League er fasit så langt, hvorav flere har vært av det viktige slaget. TV 2s Premier League-ekspert Claus Lundekvam er overrasket over at Chelsea ikke vil forlenge med en spiller av Lampards kaliber.

– Jeg må si at jeg er litt overrasket, men om det stemmer så bekrefter vel det at generasjonsskiftet i klubben blir prioritert, sier Lundekvam, som er klar på hva han ville gjort.

– Jeg hadde tilbudt ham en ettårskontrakt og hatt han i klubben. Dersom han er villig til å ta et lønnskutt i tillegg, så syns jeg det er litt merkelig.

Artikkelen fortsetter under bildet!

VIL BEHOLDE LAMPARD: Supporterne er klare i sin sak - de vil
  at Frank Lampard skal få ny kontrakt i Chelsea. (Foto: Martin Rickett)
VIL BEHOLDE LAMPARD: Supporterne er klare i sin sak - de vil at Frank Lampard skal få ny kontrakt i Chelsea. (Foto: Martin Rickett)

For ifølge engelsk media skal Lampard ha vært villig til å ta et lønnskutt i kontrakten som gir ham drøyt 1,3 millioner kroner i uken. Lundekvam er klar på at Chelsea mister en bærebjelke og legende dersom ryktene om kontraktsnekten slår til.

– Chelsea mister rutine, stabilitet, mål og et vinnerhode. Det er superviktig å ha sånne typer i troppen, både på og utenfor banen. Jeg føler at han fortsatt har noe å bidra med. Det har han vist den siste tiden. Å ha sånne typer i troppen, som Lampard og John Terry, det er viktig. De er Chelsea-gutter, akkurat sånn som Ryan Giggs og Paul Scholes er for Manchester United, sier Lundekvam.

Les også: Se Demba Ba score to mål i Chelsea-debuten
Les også: Se FC Football: Her blir Ferguson så engasjert at tyggisen ryker

Mangler ni mål for å bli historisk
Dersom Lampard nå forlater Chelsea etter sesongen vil klubben uten tvil miste en av sine aller største spillere gjennom tidene. For etter overgangen fra West Ham til Chelsea i 2001 har 34-åringen vist hvorfor han har fått en såpass stor stjerne i den blå trøya.

Artikkelen fortsetter under bildet!

VANT MESTERLIGAEN: Frank Lampard var med på å vinne Mesterligaen
  med Chelsea for første gang i klubbens historie i 2012. (Foto: Owen Humphreys/Pa
  Photos)
VANT MESTERLIGAEN: Frank Lampard var med på å vinne Mesterligaen med Chelsea for første gang i klubbens historie i 2012. (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)

Da Lampard banket inn et straffespark i lørdagens kamp i FA-cupen mot Southampton noterte han seg for sitt mål nummer 193 i Chelsea-drakta. Dermed tangerte han Kerry Dixon som klubbens andre mestscorende spiller gjennom tidene - nå har han bare ni mål opp til rekordholder Bobby Tambling.

– Det er meget imponerende. Det er varemerket til Lampard - han er utrolig flink til å involvere seg offensivt og komme på løp bakfra. I tillegg har han god timing i alt han gjør. Det er sjelden han spiller en dårlig kamp, du vet alltid hva du får av ham. Du får aldri en helsvart kamp fra Lampard. Når han er i godt slag, som han har vært i det siste, da ser du at han er målfarlig, sier Lundekvam.

Den tidligere Southampton-forsvareren vet hva han snakker om, for Lundekvam spilte nemlig mot Lampard under tiden i Premier League.

– Han er meget begavet fotballspiller på alle områder. Jeg har spilt mot han utallige ganger selv og han er en veldig profesjonell spiller. Han har prestert på høyt nivå på mange år og han var alltid en av Chelseas beste spillere da jeg spilte mot dem, sier Lundekvam.

Les også: Tottenham signerer ettertraktet tysk juvel
Les også: Mancini om slåsskampen med Balotelli: – Jeg vil gi Mario 100 sjanser til å endre seg

– Skjønner fansen godt
Da Lampard satte inn 5-1-målet mot Southampton lørdag gikk han rett bort til fansen for å takke for støtten han har fått den siste tiden. «I love you», ropte Lampard til de tilreisende supporterne som responderte med sanger om at klubben burde forlenge kontrakten.

TAKKET FANSEN: Frank Lampard ga tommel opp til Chelsea-supporterne
  etter at han scoret i 5-1-seieren i FA-cupen mot Southampton. (Foto:
  Chris Ison/Pa Photos)
TAKKET FANSEN: Frank Lampard ga tommel opp til Chelsea-supporterne etter at han scoret i 5-1-seieren i FA-cupen mot Southampton. (Foto: Chris Ison/Pa Photos)

– De har støttet meg gjennom karrieren min her, spesielt i de siste ukene. Måten de var mot meg i dag er slik de har vært mot meg hele tiden. Jeg ville bare si takk, sa Lampard til Chelsea sine hjemmesider lørdag.

Heltestatusen mange spillere som Lampard har bygget seg opp er helt unikt for engelsk fotball, mener Lundekvam.

– Det er litt med den legenden og den trofaste Chelsea-spilleren han er. Det verdsetter de veldig høyt i England. Jeg skjønner godt at fansen vil ha ham i klubben i ett eller to år til, sier Lundekvam.

– Han har vært en av Englands beste spillere de siste 10-15-årene. Det han har levert for både Chelsea og England er veldig bra.

Lampards fremtid er likevel usikker på tross av heltestatusen han har i Vest London. Los Angeles Galaxy skal, sammen med flere engelske klubber, være interessert i å sikre seg tjenestene til den målfarlige midtbanespilleren. Kun tiden vil vise hvor Lampard avslutter karrieren.

– Det er litt opp til Lampard. Han må bestemme seg for hvilket nivå han vil spille på. Jeg mener at han har noen år igjen, og det må jo være mange storklubber som fortsatt er interesserte, sier Lundekvam.

Lampards scoringsstatistikk i Premier League (for Chelsea):
2001/2002: 5 mål (7 mål i alle turneringer)
2002/2003: 6 mål (8 mål i alle turneringer)
2003/2004: 10 mål (15 mål i alle turneringer)
2004/2005: 13 mål (19 mål i alle turneringer)
2005/2006: 16 mål (20 mål i alle turneringer)
2006/2007: 11 mål (21 mål i alle turneringer)
2007/2008: 10 mål (20 mål i alle turneringer)
2008/2009: 12 mål (20 mål i alle turneringer)
2009/2010: 22 mål (27 mål i alle turneringer)
2010/2011: 10 mål (13 mål i alle turneringer)
2011/2012: 11 mål (16 mål i alle turneringer)