Solbakken
Solbakken

Supporterlederen sendte støtte-SMS til Solbakken

– Dette er kjempetrist, men det var litt uunngåelig, sier lederen for Viking Wolves.

Viking Wolves heter den norske supporterklubben til Wolverhampton. Lederen der tok avgangen til Ståle Solbakken tungt:

– Dette er kjempetrist, men det var litt uunngåelig. Hadde han vunnet mot Luton hadde han sittet der ennå, dette gikk fra kamp til kamp, sier Svein Solberg til tv2.no.

Les også: Alsaker: – Fredag skulle jeg kommentert to norske managere i Championship

Fikk svar på tekstmelding
Seint lørdag kveld sendte han en tekstmelding til Ståle Solbakken for å vise sin sympati med den avskiltete treneren.

– Jeg fikk svar og Ståle takket for støtten.

– For oss i den norske supporterklubben har det vært supert å ha Ståle som trener. Vi har fått masse oppmerksomhet fra klubben gjennom disse månedene, det har vi aldri fått tidligere, sier Solberg.

De norske supporterne har blant annet fått foredrag av nordmannen på fotballturer til Wolverhampton tidligere i sesongen.

– Er du overrasket over at han fikk sparket?

– Ja, jeg er det. Når de valgte Ståle, som er et valg utenfor boksen, hadde jeg regnet med at de skulle gi ham tid. Man skulle tro eierne hadde lenger perspektiv, de uttalte aldri at opprykk var et mål. Og laget som rykket ned fra Premier League var ikke godt nok til å rykke opp igjen, i hvert fall ikke når flere av spillerne ble solgt, melder den norske sjefssupporteren.

Les også: Solbakken fikk sparken som Wolves-sjef

– Solskjær hadde fått mer tid
Solberg har ikke rukket å tenke på hvem han vil ha som erstatter i sjefsstolen på Molineux.

– Nå blir det vel en sånn «kick and run-trener». Vi går helt tilbake til start. Jeg ser folk skriver om Roberto Di Matteo på Twitter, det blir helt feil for meg, sier han

Bergenseren tror Solbakken manglet et skikkelig navn og rykte i fotballgale England.

– En som Solskjær hadde fått mer tid. Dette handler kun om at Solbakken ikke har et navn der borte. Ståle fikk jo bare 10–11 kamper for Wimbledon.

– Hvis du fikk bestemme, ville du hatt Solbakken videre i klubben?

– Ja, man bør stå for det en gjør. Har man ansatt Ståle, skal han ha en mulighet. Jeg tror ikke vi rykker ned, og laget er ikke godt nok til å kjempe om opprykk. Om vi ligger midt på tabellen i mai så er det helt greit for meg. Nå er jeg bare veldig spent på hvem vi får inn, avslutter Solberg.