demba_ba
demba_ba

Se Demba Ba score to mål i Chelsea-debuten

Nysigneringen var med fra start da Chelsea knuste Southampton i FA-cupen.

Southampton-
Chelsea 1-5

Demba Ba ble fredag klar for en overgang fra Newcastle til Chelsea, og Rafa Benítez nølte ikke lenge med å la den målfarlige spissen få prøve seg i den blå trøya.

27-åringen var med fra start da Chelsea møtte Southampton borte i den tredje runden av FA-cupen, mens Fernando Torres fikk seg en etterlengtet pause på benken, og Ba leverte varene fra første stund.

Demba Ba (Foto: Sang Tan/Ap)
Demba Ba (Foto: Sang Tan/Ap)

Det var imidlertid en Southampton-spiller som skulle markere seg tidlig på St. Mary's.

Jay Rodriguez ble spilt gjennom alene mot reservekeeper Ross Turnbull etter 22 minutter, og 23-åringen gjorde alt riktig ved å sette ballen til side for den utrusende sisteskansen og i mål til 1-0.

TV 2 Sportens livesenter: Vi fulgte samtlige kamper i FA-cupen her
Se direkte: West Ham-Manchester United (18.15)

Debutscoring
Men Demba Ba er ikke hentet til Stamford Bridge for ingenting. Bare 13 minutter senere hadde han sørget for at Chelsea utlignet Southamptons forsprang.

Eden Hazard dro seg inn fra kanten og la tilbake til Juan Mata, som avsluttet på Artur Boruc. Southampton-keeperen fikk en hånd på ballen, men ikke klarte å stanse den, og Ba var påpasselig fremme for å sørge for å skyve ballen over streken til 1-1.

Snudde før pause
På overtid i første omgang klarte Chelsea å snu kampen til sin fordel.

Ashley Cole og Victor Moses kombinerte på venstrekanten, og ballen falt til slutt til sistnevnte, som kunne banke inn 1-2 i hjørnet fra 14 meter.

moses
moses

Fem minutter etter hvilen hadde Chelsea-maskineriet virkelig begynt å få opp dampen.

Juan Mata kom seg rundt på kanten og dro av en forsvarer før han la ballen inn mot mål. Der ventet kraftpluggen Branislav Ivanovic, som ruvet høyt over alle og stanget inn dagens fjerde mål.

Ba-dobbel
Og Chelsea var ikke ferdige med det. Ti minutter senere måtte Artur Boruc plukke nok en ball ut av målet, og igjen var det Demba Ba som hadde lurt keeperen.

Eden Hazard slo en perfekt pasning i rom foran Ba, og spissen fikk akkurat tid til å slenge ut en fot foran sin oppasser og sette inn 1-4.

Etter 81 minutter fikk Chelsea straffespark etter en hands innenfor sekstenmeteren. Veteranen Frank Lampard er utsatt for en rykteflom som vil ha det til at han er på vei bort fra klubben, men Lampard var like iskald som vanlig, og banket inn lagets femte scoring fra ellevemeteren.

Lagoppstilling Southampton (4-2-3-1):
A. Boruc - J. Cork, J. Fonte, M. Yoshida, L. Shaw - M. Schneiderlin, S. Davis - J. Puncheon, J. Ward-Prowse, Guly - J. Rodriguez
(På benken: K. Davis, J. Hooiveld, R. Lambert, T. Lee, E. Mayuka, B. Reeves, S. de Ridder)

Lagoppstilling Chelsea (4-2-3-1):
R. Turnbull - C. Azpilicueta, B. Ivanovic, G. Cahill, A. Cole - David Luiz, Ramires - V. Moses, J. Mata, E. Hazard - D. Ba
(På benken: Hilário, F. Lampard, F. Torres, Oscar, P. Ferreira, M. Marin, R. Bertrand)

FA-cupen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk