Andrea Orlandi (Foto: PHILIP BROWN/Reuters)
Andrea Orlandi (Foto: PHILIP BROWN/Reuters)

Se perlemålet som bidro til årets første cupsmell

Brighton sendte nok en gang Newcastle hodestups ut av FA-cupen.

Brighton-
Newcastle 2-0

Se høydepunktene i videovinduet øverst

Etter forrige sesongs oppsiktsvekkende femteplass i Premier League har det gått adskillig tyngre for Newcastle denne sesongen.

Laget fra nordøst har tapt åtte av de ti siste kampene i ligaen, og ligger per i dag bare to poeng over nedrykksstreken.

Lørdag tok laget turen til Falmer Stadium for å møte Championship-laget Brighton i FA-cupens tredje runde. Det endte med nok en nedtur for Alan Pardews hardt prøvede mannskap.

Les også: Dette er tidenes skreller i FA-cupen

– En fantastisk scoring
Pardew hadde plukket ut et svært reservespekket lag, og fikk svi for det etter 33 minutter. Vertene slo en lang ball fra egen halvdel som så ut til å passere dødlinjen, men Wayne Bridge nådde den akkurat i tide og slo inn til en umarkert Andrea Orlandi, som hadde funnet veien til hjørnet av femmeteren.

Spanjolen lot seg ikke be to ganger da Mike Williamson forsøkte å stoppe ham med tafatt stopperspill, og tok med seg ballen med én berøring før han plasserte den til side for keeper Rob Elliot med utsiden av foten på utsøkt vis.

– En fantastisk scoring. Det er prestasjoner i Premier League-klasse, langt fra Championship der Orlandi spiller til daglig, utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad da målet var et faktum.

Ti mann siste halvtimen
Oppgaven ble enda vanskeligere for gjestene da Shola Ameobi måtte tusle av banen etter 61 minutter. Spissen hadde da mottatt to strenge gule kort i løpet av et kvarter.

Fire minutter før ordinær tid var over falt den endelige avgjørelsen. Will Hoskins lurte Newcastles offsidefelle, og gjorde ingen feil da han kom alene med Rob Elliot.

På sviende vis satte Brighton-angriperen ballen mellom beina på den utrusende keeperen.

Dette var for øvrig ikke første gang Brighton har stelt i stand problemer for Newcastle. Også forrige sesong ble «The Magpies» slått ut av den tradisjonsrike turneringen av samme lag, den gangen i fjerde runde.

FA-cupen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk