Ståle Solbakken (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
Ståle Solbakken (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

Solbakken før FA-cupkampen mot Luton: – Det er et klassisk bananskall

Sist gang Wolverhampton tapte for et lag utenfor divisjonssystemet var i 1986, og blir omtalt som det absolutte bunnpunktet i klubbens historie. Det er Ståle Solbakken veldig klar over.

Wolverhampton (TV 2 Sporten) Ståle Solbakken trenger en opptur etter tre elendige forestillinger på rad i ligaen. Med 18. plass i Championship, og bare seks poeng ned til nedrykk, vil en cupseier gi nordmannen et lite pusterom etter en tøff uke.

Bananskallet Luton
Problemet er bare at bortemøtet med Luton, som ligger på playoffplass i Conference-ligaen, nivå fem i England, er en kamp Wolverhampton har lite å vinne.

– Det blir steintøft. Fullt hus, klubb med gode tradisjoner og som har alt å vinne, mens vi har alt å tape. De er litt i dytten også, og det kan du ikke akkurat si om oss, sier Solbakken til TV 2 Sporten.

Vi møter han i Wolverhampton i forkant av 3. rundeoppgjøret.

– Det blir en tøff kamp på en sikkert litt vanskelig bane, men det er det vi står overfor, og vi er jo favoritter selv om det ikke virker slik på pressekonferansen.

– Er det et klassisk bananskall?

– Ja, det er jo det. Det har vært mange "giant killings" gjennom tidene - nå vet jeg ikke om vi er en kjempe for tida rikitgnok - men vi håper jo å unngå det.

Ikke tapt mot non-league-lag siden 1986
Wolverhampton hadde sin storhetstid på 1950-tallet, og har vært gjennom noen tunge tiår siden den gang. Det absolutte bunnpunktet anses likevel for å være 3-0-tapet mot amatørene i Chorley i november 1986.

– Ja, jeg har hørt om det, svarer Solbakken kort når han blir konfrontert med om han kjenner til historien.

Et tap lørdag vil føre Wolves enda lengre ned i søla enn de allerede er, og sette framtida til 44-åringen på nok en prøve.

– Vi trenger kanskje å slippe til litt friske spillere som ikke har spilt så mye. Framover på banen trenger vi litt flere ideer og spillere som tør å slippe seg litt mer løs og gir litt mer f…, mener Solbakken er oppskriften for seier i knokkelkampen.

Les også:Parr stoppet Solbakkens stjerneving: – Jeg hadde god kontroll
Les også:Wolves-direktøren: – Fansen har all rett til å være sinte

Jobber med forsterkninger
Den tidligere Køln- og København-treneren har også tidligere sagt at han vil endre på laget, men likevel er det stort sett de samme 13-14 spillerne som har fått tillit.

Én av årsakene til det er at klubben fortsatt har en lang skadeliste.

– Den lista er fortsatt vond som et langt år, men det kan hende vi gjør noen forandringer i morgen likevel, sier Solbakken.

Det betyr trolig at Jamie O´Hara får sin første start etter comebacket fra ni måneder på sidelinjen. Midtbanespilleren har vært positiv i de innhoppene han har fått hittil.

Samtidig er det ingen hemmelighet at nordmannen vil ha inn forsterkninger i løpet av januarvinduet.

– Ja, vi jobber med det.

Solbakken diskuterte overganger med klubbdirektør Jez Moxey i et møte fredag, og sier han har fått forsikringer om at han får bestemme hvem som skal inn og ut i overgangsvinduet.