Henning Ottarsrud fra Drøbak har naturfotografering som hobby og har som mange andre tatt i bruk viltkamera for å få de beste bildene av dyr i skogen.

Kameraet kan festes til et tre og ved hjelp av bevegelsessensorer tar det bilder lydløst når det er bevegelser foran linsen. Bildene sendes via mobilnettet til eierens datamaskin eller telefon.

Fikk bilder av tyven

Ottarsrud hadde festet kameraet med wire og kjetting til et tre ved Måna i Drøbak i Akershus.

Han skjønte at kameraet var stjålet da han i romjulen fikk tilsendt bilder via epost og MMS som viste kameraets tur gjennom skogen.

Overraskelsen ble enda større da han etterhvert fikk tilsendt bilder fra et kjøkken. Bildene viste en mann og familien hans i forskjellige gjøremål.

Rundt et tjuetalls klare og skarpe bilder ble sendt via epost til eieren før det plutselig ble stopp i bildestrømmen lørdag 29. desember.

Har ikke anmeldt tyven

– Kameraet er også et nattkamera med infrarød sensor. Etter hvert går det av med blitz, så utpå kvelden var det plutselig slutt på sendingene. Tyven forsto det med off-knappen litt utpå lørdagskvelden, forteller Ottarsrud til Akershus Amtstidende.

Ottarsrud forteller til lokalavisen at han ennå ikke har anmeldt tyveriet. Han vil gi tyven mulighet til å levere det tilbake.

– Først vil jeg gi tyven anledning til å levere utstyret helt diskré på trappa hjemme på Ottarsrud gård, eller etter stengetid i den store postkassa utenfor Amta, sier han til avisen.