Balotelli mancini (Foto: GRAHAM STUART/Afp)
Balotelli mancini (Foto: GRAHAM STUART/Afp)

– Balotelli skader ryktet til Manchester City

Ekspertene tror Mario Balotelli synger på siste verset i Manchester City etter slåsskampen med manager Roberto Mancini.

Det skulle egentlig handle om Manchester Citys FA-cupkamp mot Watford i helgen, men Mario Balotellis dramatiske slåsskamp med manager Roberto Mancini kaprer alle overskriftene i fredagens engelske tabloider.

LES OGSÅ: Balotelli og Mancini barket sammen i slåsskamp

Duoen barket nemlig sammen i slåsskamp mot slutten av treningsøkten torsdag kveld. En rekke fotografer var tilstede på treningen og forevighet slåsskampen.

Se stillbilder fra krangelen i videovinduet over!

Uansett hvordan du vrir og vender på det, så er dette veldig pinlig. Mancini ser ut til å miste hode fullstendig

– Pinlig for Balotelli og City
TV 2 Sportens Premier League-ekspert Erik Thorstvedt mener episoden er veldig pinlig både for Manchester City, Balotelli og ikke minst manager Roberto Mancini.

– I dette tilfellet var det vel Mancini som angrep Balotelli, i hvert fall ser det ut slik på bildene. Men uansett hvordan du vrir og vender på det, så er dette veldig pinlig. Mancini ser ut til å miste hode fullstendig, sier Thorstvedt til TV 2 Sporten.

Thorstvedt er ikke i tvil om at det nå kan gå mot slutten for Mario Balotellis karriere i Manchester City.

Se Alsakers dom over situasjonen her (saken fortsetter):

689960

– José Mourinho sa vel i sin tid at Balotelli var umulig å trene. Balotelli har jo vist i noen blaff i EM og i Premier League at han er en fantastisk fotballspiller, men det han har vist totalt sett i England er for lite. Han har en spillemåte der han ofte drar spillerne ned fremfor opp ute på banen. Balotelli er fantastisk individuelt, men mangler mye når det gjelder samhandling, sier den tidligere Tottenham-keeperen.

– Dessuten er Balotelli ikke en spiller som kan avgjøre på egenhånd, som for eksempel en Suarez i Liverpool, fortsetter han.

LES OGSÅ: Mario Balotelli lover bot og bedring: – Overraskende om det tar slutt sånn plutselig

Erik Thorstvedt
Erik Thorstvedt

Det er jo alltid en viss underholdningverdi med slike personligheter som Balotelli, men du tåler mye mer om han hadde levert på banen og scoret masse mål

– Ødeleggende for klubben
Tidligere Manchester City-spiller Dietmar Hamann mener klubben nå må kvitte seg med Mario Balotelli.

– Jeg tror at Roberto Mancini har mistet tålmodigheten med Mario Balotelli og at spissen ikke har en fremtid i klubben, sier han i et intervju med BBC Sports.

– Etter denne siste hendelsen kan jeg umulig se at Balotelli kan fortsette i klubben. Han skader ryktet til Manchester City, disse historiene går verden rundt. City har gjort mye fantastisk arbeid de siste 3-4 årene, men jeg vet at sentrale personer i klubben nå har sett seg lei av at det gode City gjør blir overskygget av Balotellis handlinger. Manageren må nå ta en avgjørelse og lytte til bud fra andre klubber, slår tyskeren fast.

Thorstvedt er enig i at Balotellis utenomsportslige sprell skader omdømmet til Manchester City.

– Gary Neville sa vel på Sky Sports at Balotelli var en skam for City. Det er jo alltid en viss underholdningverdi med slike personligheter som Balotelli, men du tåler mye mer om han hadde levert på banen og scoret masse mål – og det har ikke Balotelli gjort, sier Thorstvedt, som tror City faktisk kan få problemer med å kvitte seg med italieneren.

– Han vil nok ikke være i nærheten av å tjene det han tjener i City i andre klubber, og så har han jo en gal agent som fort kan sette seg på bakbeina. Det kan koste City dyrt å bli kvitt ham – jeg tror ikke akkurat at storklubbene står i kø for å sikre seg Balotelli, sier TV 2-eksperten.

LES OGSÅ: Her er et utvalg Balotelli-skandaler

– Skader Mancinis rykte
Kåre Ingebrigtsen spilte for Manchester City fra 1992 til 1994 og følger fremdeles sin tidligere arbeidsgiver tett.

– City har gjort en kjempejobb og kommet seg opp i toppen av Premier League, men det er klart det skader ryktet til klubben når det i 95 prosent av tilfellene rundt Balotelli handler om negative ting, sier Ingebrigtsen til TV 2 Sporten.

– Jeg synes denne siste episoden også skader ryktet til manageren. Med tanke på sin standing i spillergruppen må Mancini nå ta en avgjørelse og bli kvitt Balotelli, mener han.

balotelli og mancini
balotelli og mancini

– Må ta grep
Premier League-ekspert Petter Myhre har aldri opplevd tidligere at en spiller havner i slåsskamp med en trener.

– Nei, jeg har aldri opplevd det før. Jeg har hørt historier om at det har vært en klinsj mellom spiller og trener, men aldri hørt om direkte håndgemeng før, forteller han.

Myhre er usikker på om Balotelli forbedrer sin oppførsel i fremtiden.

– Jeg kjenner ham jo ikke personlig, men han må gjøre noe med adferden sin og ta noen grep. Under EM så vi potensialet til Balotelli, men de siste månedene har han vært langt fra å levere, mener han.

DEBATT:
Tror du Manchester City kvitter seg med Mario Balotelli? Ta debatten i kommentarfeltet under!