Anders Jacobsen (Foto: Bendiksby, Terje)
Anders Jacobsen (Foto: Bendiksby, Terje)

Jacobsen gjemmer hoppskoene bevisst: – Vi vil lage hysteri

De norske hopperne fortsetter det psykologiske spillet mot østerrikerne.

INNSBRUCK (TV 2 Sporten): Anders Jacobsen viste at formen fortsatt er god, da han ble nest best i kvalifiseringen i Bergisel-bakken. Etter rennet var han mest oppgitt over fotografene i det østerrikske selskapet som produserer tv-bildene. De hang på han som en klegg for å få bilder av de «hemmelige» nye skoene.

– Det var helt vilt på toppen. Jeg tror jeg telte tolv kameraer med vidvinkel som var tett på meg for å ta nærbilder. Jeg greide nesten ikke få på meg hoppdressen. Men de finner nok fort ut at det er mannen oppi skoene som er avgjørende for om man hopper godt, ler Jacobsen.

– For han oppi skoene går det bra med?

– Ja, det går veldig bra med han.

Les også: Ny sterk kvalik for Anders Jacobsen

Hysteri
De nye norske hoppskoene har fått uvanlig mye oppmerksomhet i Østerrike, og nordmennene fortsetter der de begynte i Garmisch-Partenkirchen: med å spille et psykologisk spill for å nøre opp under hemmelighetskremmeriet.

– Vi prøver bevisst å gjemme unna skoene for tv-kameraene. Vi spiller med, vi vil lage litt hysteri, forteller Jacobsen.

– Jeg tror folk liker at det er sånn, jeg tror at vi får nye fans med å spille dette spillet og lager litt show.

For hoppukelederen mener hypen må utnyttes.

– Skoene er godt innenfor reglementet. Der har vi ingenting å frykte, så da er det bare å spille med.

Bryr seg ikke
Gregor Schlierenzauer vant dagens kvalifisering med noen usle tideler foran Jacobsen. Han lar seg ikke vippe av pinnen av skosnakket.

– Jeg er ikke nysgjerrig. Man må hoppe selv, skoene hopper ikke alene, sier Schlierenzauer til TV 2.

At det likevel er visse tegn til disharmoni i den østerrikske troppen, er ganske synlig. Tidligere har de rødhvite dominert som de ville i hoppuka. I år har storheter og tidligere hoppukevinnere som Andreas Kofler, Thomas Morgenstern og Wolfgang Loitzl, nesten vært usynlige i hoppuka.

– Det er en krise i det østerrikske laget. Det gir oss et psykologisk overtak på dem, sier landslagssjef Alexander Stöckl til TV 2 Sporten.

Det fnyser østerrikerne av.

– Ja, jeg vet ikke hva han snakker om. Det går opp og ned i idretten. Vi jobber hardt, og det kan snu fort, sier Andreas Kofler til TV 2 Sporten.

Gleder seg
Heller ikke Schlierenzauer vil si så mye om Stöckls krisemaksimering.

– Jeg kan bare snakke for meg selv. Jeg er i form og hopper bra om dagen, og ser bare fremover, sier Schlierenzauer.

Han lar seg ikke sette ut av det norske spillet, og tror på suksess på hjemmebane.

– Jeg gleder meg til å møte hjemmepublikummet, og høre 30 000 mennesker rope navnet mitt. I dag vinner jeg min tredje strake kvalifisering i hoppuka, og det gir meg selvtillit.

Anders Jacobsen innrømmer at han begynner å kjenne presset.

– Skuldrene var nok litt høyere i dag enn de har vært tidligere i uka. Men nå er det bare å få en god natts søvn, så er jeg klar for i morra, sier Jacobsen.