SALGSOBJEKTER: Disse er blant spillerne som kan ende opp i Premier League i januar, tror TV 2 blogger Lars Sivertsen.
SALGSOBJEKTER: Disse er blant spillerne som kan ende opp i Premier League i januar, tror TV 2 blogger Lars Sivertsen.

Disse spillerne kan ende opp i Premier League: – Alle er blitt koblet til England av troverdige kilder

Flere spillere fra kontinentet kan ende opp i Premier League i januar. Sjekk Lars Sivertsens liste her!

Vil du se Premier League, Championship og TV 2 SPORT? Her bestiller du fotballpakkene

London/Bergen (TV 2 Sporten): Det internasjonale overgangsvinduet er åpent, og frem til 31. januar kan klubbene i Premier League styrke troppen med å hente inn nye spillere.

LES OGSÅ: Daniel Sturridge klar for Liverpool

Liverpool er blant klubbene som allerede har åpnet sjekkheftet og kjøpt Daniel Sturridge fra Chelsea.

TV 2 Sportens London-baserte fotballblogger og reporter Lars Sivertsen tror neppe årets januarvindu vil by på de store overraskelsene.

Det er alltid trenere som klarer å overbevise sine styreformenn om at dersom de blar opp noen millioner og får inn et par spillere til, så vil alle deres ønsker for sesongen gå i oppfyllelse

– Klubbene tviholder på stjernene
– Januarvinduet gir sjelden de mest elleville overgangene. Situasjoner som at Roman Abramovitsj' spontankjøper Fernando Torres for 500 millioner kroner og at Liverpool videresender 350 av de til Newcastle for å få inn Andy Carroll er i aller høyeste grad unntak som bekrefter regelen – og regelen er at klubbene tviholder både på stjernene sine og på de store pengebeløpene i januar, poengterer han.

Han tror imidlertid likevel at fotballfansen får se en rekke overganger.

Lars Sivertsen
Lars Sivertsen

– Likevel er det også alltid klubber som ønsker å styrke laget. Det er alltid trenere som klarer å overbevise sine styreformenn om at dersom de blar opp noen millioner og får inn et par spillere til, så vil alle deres ønsker for sesongen gå i oppfyllelse. I tillegg har du alltid spillere som er misfornøyde med sin situasjon halvveis gjennom sesongen, og du har spillere som har kort tid igjen på kontraktene sine, minner Sivertsen om.

LES OGSÅ: Dette er de heteste overgangsobjektene for Premier League-klubbene – sjekk Kasper Wikestads liste her!

– Noen er garanterte
På oppfordring fra TV 2 Sporten har Lars Sivertsen satt opp sin liste over spillere fra klubber på kontinentet som er høyaktuelle for ulike Premier League-klubber. Listen inneholder kjente navn som David Villa, Nicolas Anelka og Fernando Llorente – men også en rekke mer eller mindre «ukjente» blad.

– De følgende spillerne fra kontinentet kan fort finne på å dukke opp i Premier League i løpet av januar måned. Noen er nesten garanterte, andre er litt mer usikre, men alle er blitt koblet til England av troverdige kilder, sier Sivertsen om sin liste over spillerne som kan ende opp i Premier League i løpet av januar.

LES OGSÅ: Følg de siste overgangene i vårt overgangssenter her

Her er Lars Sivertsens liste:
Disse spillerne kan ende opp i Premier League:

Loic Remy (26):

– Sterk og bevegelig, kan spille både spiss og kant. Var nær en overgang til Tottenham i sommer, men det var Harry Redknapp og ikke Tottenham-hierarkiet som ville ha Remy og overgangen ble avlyst da Redknapp forlot klubben. Derfor logisk å spekulere i at Remy kan havne i QPR i januar, men han vil også være en naturlig erstatter for Demba Ba i Newcastle.

André Villas-Boas ønsker å hente Loic Rémy til White Hart Lane.  (Foto: JACQUES DEMARTHON/Afp)
André Villas-Boas ønsker å hente Loic Rémy til White Hart Lane. (Foto: JACQUES DEMARTHON/Afp)

Nicolas Anelka (33):

– På vei tilbake til Europa etter opphold i Shanghai Shenua som var lukrativt, innholdsrikt, men sportslig sett totalt mislykket. Ledet an i et spilleropprør som endte med at manager Jean Tigana ble kastet på dør, utnevnte tilsynelatende seg selv som spillende manager, men måtte ta til takke med en litt diffus rolle som spillende assistentmanager. Mistet litt interessen for det hele da Shenua hentet Dider Drogba, og innsatsen på banen etter dette var så slett at Shenua-fansen på et tidspunkt kastet mynter etter han. Til tross for stakkarslige tre mål på 22 kamper i den kinesiske Superligaen er Anelka fortsatt attraktiv på markedet, og både Harry Redknapp og West Ham-manager Sam Allardyce har sagt at de er interesserte i å hente han. Begge sa imidlertid også at de tvilte på om de hadde råd.

Guillaume Hoarau (28):

– Stor og staut midtspiss som er en av flere spillere som har havnet veldig i skyggen i Paris Saint-Germain, etter at klubbens arabiske eiere begynte å hente superstjerner over en lav sko. Burde takle den fysiske spillestilen i England godt etter utallige battaljer med store og tøffe Ligue 1-stoppere. Har bare kontrakt med PSG ut denne sesongen og vil derfor neppe koste de helt store summene. Blir linket til Everton og Sunderland.

Wesley Sneijder (28):

– Inter prøver desperat å få orden i regnskapene sine, og var derfor overlykkelige over å få solgt svært godt betalte Julio Cesar og Maicon til Premier League. Wesley Sneijder, som tjener rundt to millioner kroner i uken, har fått tilbud om å forlenge kontrakten med et år – men gå betraktelig ned i lønn. Sneijder følte ikke noe stort behov for å takke ja til en dårligere avtale enn den han allerede har, og etter det har han vært ute av laget. Har blitt koblet til en rekke engelske toppklubber, men ikke alle er like lystne på å betale to millioner i uken til en spiller som har variert i prestasjonene og vært mye skadet de siste par sesongene.

Fernando Llorente (27):

– Baskeren med tyrenakken er som skapt for Premier League, og har erklært at han ikke forlenger med Athletic Bilbao etter denne sesongen. Store og sterke spisser får man aldri nok av i England, og Arsenal, Tottenham, Manchester City og Liverpool har alle blitt nevnt som mulige destinasjoner. Disse vil dog få sterk konkurranse av Juventus, som har fulgt Llorente over lengre tid.

FERNANDO LLORENTE: (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
FERNANDO LLORENTE: (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Sinan Bolat (24):

– Reaksjonssterk keeper med landskamper for Tyrkia som meldes å være på vei til Fulham i januar. Mark Schwarzer er nå 40 år gammel og har begynt å levere noe skranglete prestasjoner i Fulham-buret, og den seksten år yngre Bolat vi gi han solid konkurranse. Fulham får Bolat rimelig (prisen skal ligge på rundt åtte millioner kroner), da han bare har et halvt år igjen på kontrakten sin med Standard Liege.

Tim Cahill (33):

– Det har nesten blitt en årlig tradisjon at en eller flere Premier League klubber henter tilbake en utvandret stjerne på lån fra Amerikas Major League Soccer. I år ser det ut til å bli Sunderland som låner tidligere Everton-spiller Tim Cahill fra New York Red Bulls. Martin O'Neills mannskap har sunket farlig nær nedrykksstriden, og kun Aston Villa og QPR har scoret færre mål enn Sunderland denne sesongen. I sin tid i Everton scoret Cahill hele 56 mål på 226 Premier League-kamper.

Nicolas Isimat-Mirin (21):

– Valenciennes har overrasket stort i Frankrike og ligger på en imponerende 6. plass halvveis gjennom sesongen. En av årsakene til det er den unge stopperen Nicolas Isimat-Mirin, som nå jages av Liverpool og Newcastle. Har i likhet Nicolas Anelka, Thierry Henry, William Gallas, Hatem Ben Arfa og en haug med andre franske toppspillere blitt fostret frem på det nasjonale akademiet Clairfontaine. Sterkt og ruvende i luften, burde passe godt i Premier League.

Lewis Holtby (22):

– Den tyske midtbanespilleren – som har engelsk far – har annonsert at han forlater Schalke når kontrakten hans går ut etter denne sesongen. Holtby har god teknikk, god pasningsfot og er kvikk i beina. Burde med andre ord skli rett inn på et av de mer offensive Premier League-lagene. Er blitt koblet til Tottenham, Arsenal og Liverpool, men spørsmålet er om han går til England nå i januar eller om klubbene nøyer seg med å signere han på en såkalt førkontrakt.

David Villa (Foto: Angel Fernandez, © MAM CD**TOK**)
David Villa (Foto: Angel Fernandez, © MAM CD**TOK**)

David Villa (31):

– Når en spiller som David Villa havner på benken i Barcelona blir det fyr i ryktespaltene, og det er ingen tvil om at det er genuin interesse for Villa i England for øyeblikket. Barclona skal kun være villig til å slippe Villa for en overgangssum på over 150 millioner kroner. For stadig mer økonomibevisste klubber er det en stiv pris å betale for en 31 år gammel bakromsspiss som brakk beinet for ikke alt for lenge siden. Samtidig er David Villa et navn som er saftig nok til at managere og styreledere kan komme til å sette rasjonaliteten litt til side. Arsenal, Tottenham, Liverpool og Chelsea skal alle ha vært interesserte, selv om sistnevnte ventes å gi seg dersom de får fullført kjøpet av Demba Ba.

DEBATT:
Ville du hatt noen av disse spillerne til din klubb? Ta debatten i kommentarfeltet under!