Northug buss (Foto: Grøtt, Vegard)
Northug buss (Foto: Grøtt, Vegard)

Landslagslegen fraråder Northug å sove i luksusbussen

Grunnen er den såre halsen til manager Lars Gilleberg.

Toblach (TV 2): Petter Northug er den eneste skiløperen i Tour de Ski med egen buss. Bussen, som tidligere har vært brukt av Madonna og AC/DC, inneholder blant annet to svære tv-skjermer, et baderom med dusj og en gigantisk dobbeltseng.

Northug bruker bussen før og etter konkurranser, og planen var at han skulle sove i bussen for å være best mulig forberedt til morgensdagens 35 km jaktstart fra Cortina til Toblach.

Les også: Northug om avstanden til Cologna: – Tar det i et magedrag

Fraråder Northug å sove i bussen
Det får han ikke lov til av landslagslegene. Grunnen er at manager Lars Gilleberg har slitt med sår hals de siste dagene. Selv om bussen er desinfisert av teamet rundt Northug vil ikke landslagsledelsen ta sjansen på at Northug blir syk.

– Petter ble informert per sms om legenes råd i 15-tida, de fraråder at han sover der i natt, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Dagbladet.

Manager Lars Gilleberg bekrefter at han har slitt med sår hals, men at han nå er frisk.

– Det sies at jeg er syk, forteller Gilleberg til tv2.no.

Overfor Dagbladet reagerer manageren på landslagslegenes råd.

– Hvis det stemmer, er det helt på trynet. Dette handler ikke om toppidrett lenger, det handler om politikk, sier Gilleberg.

Les også: Northug svarte på Jönssons Twitter-bønn

– Strek i regningen
Gilleberg ønsker ikke å utdype hva han legger i politikk, men han innrømmer at den såre halsen har skapt problemer.

– Det er en liten strek i regningen at bussen har vært stengt i et par dager, men når den først skulle bli stengt, så var det på et gunstig tidspunkt. Det var kjøreturen fra Oberhof til Toblach som var en av de to viktigste oppgavene til bussen, sier Gilleberg til tv2.no.