Ståle Solbakken (Foto: Sam Bagnall/NTB scanpix)
Ståle Solbakken (Foto: Sam Bagnall/NTB scanpix)

Solbakken utelukker ikke at Palace-tapet var hans siste kamp

– Du vet aldri i fotballen. Dette er blodig alvor, sier nordmannen til TV 2 Sporten. - Wolverhampton var ikke noe særlig, sier Jonathan Parr etter dagens komfortable trepoenger.

Crystal Palace-Wolverhampton 3-1:

Selhurst Park (TV 2 Sporten): Enda en elendig forestilling fra 44-åringens utvalgte gjør at presset øker på Solbakken. Det endte 3-1 til Crystal Palace, men resultatet er flatterende for gjestene, som kunne sluppet inn mange flere med litt mer effektive verter.

– Jeg har ikke fått noen signaler fra Steve Morgan (klubbeier) eller Jez Moxey (klubbdirektør), men du kan aldri vite i fotballen, slik er mekanismene. Vi har tapt tre kamper på rad og vært elendige i over 2,5 av dem, og det er mitt ansvar. Dette er blodig alvor, sier en nedtrykt, men rakrygget, Solbakken til TV 2 Sporten etter kampen.

– For øyeblikket leverer jeg ikke resultater
Solbakken understreker at han ikke har fått slike signaler fra klubbledelsen.

– Jeg har ikke hørt noe, men dette er en resultatorientert business, og for øyeblikket leverer ikke jeg resultater. Da kan man ikke bli overrasket over at det stilles spørsmålstegn rundt jobben min.

Han har ingen god forklaring på at laget hans sliter så voldsomt i motbakke.

– Det er gode, tekniske spillere som gjør veldig, veldig enkle tekniske feil utpå der. I dag gjør Palace sine seks fremste spillere en meget god kamp alle sammen, og vi sliter med de kjappe kantspillerne deres.

– Men jeg syns vi var bedre i dag enn de siste to kampene vi har spilt, men vi møtte også en veldig mye bedre lag, konstaterer han.

Til klubbens offisielle Twitter-profil uttrykker Solbakken også hvor tøft det er i Wolves for tiden.

– Vi er i krise, ingen tvil om det. Vi er presset opp mot en vegg på mange områder

Parr er ikke imponert over Wolves
Jonathan Parr spilte 90 veldig solide minutter på hjemmelagets høyreback, og er ikke spesielt imponert over Solbakkens mannskap.

– Wolverhampton var ikke noe særlig, du ser at de mangler selvtillit utpå der. Det ble en ganske enkel trepoenger, sier han til TV 2 Sporten.

– Men jeg håper Ståle snur det, det gjør jeg virkelig. Hadde jeg visst hva som skulle til hadde jeg ringt og tipset han, sier Parr, etter nok en god kamp for de rødblå.

– Ja, det går bra. Begge høyrebackene våre er skadet, så manageren vil at jeg skal spille der. Det går helt fint det, litt uvant er det riktignok.

Les også: Wolves-direktøren: – Fansen har all rett til å være sinte

Wolverhamptons venstrekant Bakary Sako har vært blant Championships giftigste vinger denne sesongen, men mot Crystal Palace var han nærmest usynlig.

– Jeg følte jeg hadde god kontroll på han, fram til han ble byttet ut, smiler Parr.

– Det var første gangen han ble byttet ut denne sesongen?

– Å, var det det? Hehe, enda bedre da, svarer 24-åringen.

Overkjørt i 1. omgang
Ståle Solbakkens Wolverhampton fikk en svært tøff ettermiddag i Sør-London på 2013s første dag.

Etter to skrekkamper på hjemmebane, med 0-3 og 0-2 i fleisen mot svakere plasserte Peterborough og Ipswich, skulle Ulvene reise kjerringa mot opprykksjagende Crystal Palace.

Det startet bra på Selhurst Park, etter få minutter dundret David Davis ballen i krysstanga fra 20 meter. Bakary Sako satte returen over.

Men deretter overtok hjemmelaget, som anført av de kvikke kantspillerne Wilfried Zaha og Yannick Bolasie skapte mye trøbbel for gjestenes forsvar.

Etter flere gode opprullinger og scoringsmuligheter måtte det imidlertid et frispark til før de rødblå fikk hull på byllen.

André Moritz skrudde ballen over muren bak en sjanseløs Carl Ikeme i Wolves-buret, i det klokka passerte 31 minutter.

Dette satte ytterliggere fart i tredjeplasserte Palace, og etter 40 minutter doblet de ledelsen. Zaha spilte fint gjennom vingkollega Bolasie, som scoret sikkert fra innenfor 16-meteren.

Under minuttet senere var hjemmelaget frampå igjen, men denne gang gikk avslutningen utenfor fra kaptein Mile Jedinak. Det kunne stått 5-0 til pause, men Wolves var heldige som slapp unna med to baklengs.

Verst tenkelig start etter hvilen
Det er uvisst hva Ståle Solbakken sa til spillerene sine i pausen, men starten på den andre omgangen fortsatte der den første slapp.

Palace med mye ballbesittelse skapte flere gode muligheter, og etter 50 minutter blir Jedinak lagt i bakken utenfor gjestenes boks.

Igjen er det brasilianske Moritz som gjør seg klar, og igjen resulterer frisparket i scoring. To herlige mål av 26-åringen, som gjør sine femte og sjette for sesongen.

Kort tid etter gjør Solbakken et dobbeltbytte, Davis og Zako må forlate banen, inn kommer Jamie O´Hara og Anthony Ford.