Ingvild Flugstad Østberg (Foto: SCANPIX)
Ingvild Flugstad Østberg (Foto: SCANPIX)

Steira etter Østbergs sprinthjelp: – Jeg skal ta henne med på byen

Kristin Størmer Steira lover å gi noe tilbake etter at Ingvild Flugstad Østberg slapp henne forbi på oppløpet med vilje.

Münstertal/Bergen (TV 2 Sporten): De norske langrennsjentene viste solid laginnsats med to blant de tre beste på tirsdagens sprint i Tour de Ski.

Amerikanske Kikkan Randall var som ventet uslåelig i Münstertal, mens Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng fulgte på 2. og 3. plass.

I sammendraget ligger Justyna Kowalczyk 50 sekunder foran Therese Joahug og ett minutt foran Kristin Størmer Steira.

Se reportasje fra sprinten i videovinduet øverst!

Les også: Northug stakk til skogs etter semifinale-exiten
Les også: Hågen Krogh med sensasjonell seier

Overlegen Randall
Randall slo til over den siste bakketoppen i finalen. Der akselererte hun fra Østberg og co. Dermed kunne hun skli i mål i ganske ensom majestet.

– Det var ei tøff løype, men jeg hadde gode ski og publikum var helt fantastiske, sa Randall etter seieren.

Bak Flugstad Østberg og Weng fulgte Tysklands Hanna Kolb på fjerdeplass. Størmer Steira endte på femteplass, mens Charlotte Kalla ble nummer seks.

Se intervju med Størmer Steira og Flugstad Østberg her (artikkelen fortsetter under):

689465

Flugstad Østberg hjalp Størmer Steira
Sammenlagthåp Størmer Steira så ut til å miste finaleplassen i sitt semifinaleheat, men fikk hjelp av Flugstad Østberg som slapp seg ned og lot lagvenninnen skli forbi på oppløpet.

– Det var absolutt mitt eget valg. Jeg fikk en liten reaksjon etterpå. Jeg angret ikke på det jeg hadde gjort, men jeg kjenner det litt inni meg. Spesielt når man har så stort konkurranseinstinkt som jeg har. Da blir man litt lei seg, sier Østberg.

Størmer Steira var glad for at Flugstad Østberg også sikret seg finaleplass. Nå gleder hun seg til fortsettelsen i Tour de Ski.

– Jeg hadde ikke forventet dette i det hele tatt. Jeg følte meg bra hele dagen. Det løsnet nesten litt mer i dag, sier Steira.

Fornøyd Johaug
Østberg tror Steira kan ende opp på pallen sammenlagt.

– Hun har mange gode øvelser igjen. Det er alle muligheter for Kristin å ta en pallplass, sier Østberg.

Både Therese Johaug og Justyna Kowalczyk ble slått ut i semifinalen, slik at forholdet mellom dem i sammendraget er uforandret etter tirsdagens sprint i fri teknikk.

Det var Johaug godt fornøyd med.

– Jeg er veldig optimistisk etter at jeg bare tapte fem sekunder til Kowalczyk i dag. Det er fortsatt håp. Kristin starter ti sekunder bak meg på jaktstarten i Toblach. Hvis vi gjør de rette tingene og jobber sammen er det mulig å ta igjen litt, sier Johaug.

Onsdag er det hviledag i Touren. (©TV 2 Sporten/NTB)

Se intervju med Therese Johaug her:

689459