BenitezBaWeb
BenitezBaWeb

Benitez om Ba-interessen: – Diskuterer ikke spillere vi er interesserte i

Men Chelsea-manageren smilte bredt da han ble spurt om Newcastles stjernespiss Demba Ba.

Goodison Park (TV 2 Sporten):
Rafa Benitez ble ønsket velkommen av Everton-fansen med den gamle slageren "He´s just a fat, spanish waiter", og fikk en verst tenkelig start på den tøffe bortekampen på Goodison da Steven Pienaar ga hjemmelaget ledelsen etter 67 sekunder.

Men spanjolen kunne smile bredt etter 90 tøffe minutter i sin gamle hjemby Liverpool. Frank Lampards scoring nummer fem og seks i Premier Leauge denne sesongen sørget nemlig for at 1-0 ble til 1-2.

Les også: Dobbel fra Lampard da Chelsea vant på ny

Fornøyd Benitez
– Vi viste en enorm vilje, kvalitet, engasjement og lidenskap. Vi visste at de ville komme ut av startblokkene, og gjorde en feil i det første minutt, men etter den første halvtimen begynte vi å få kontroll på kampen, sa Benitez til media i det knøttlille presserommet på Goodison.

– Selv om vi fikk en i fleisen var jeg ikke bekymret, jeg visste at vi kunne komme tilbake, sa han.

Har du Benitez' spillere på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Artikkelen fortsetter under bildet!

Rafael Benitez (Foto: John Walton/Pa Photos)
Rafael Benitez (Foto: John Walton/Pa Photos)

Tyst om Lampard-kontrakt
Frank Lampard var strålende og ble kåret til banes beste etter to scoringer og oppofrende spill på midtbanen.

34-åringen har vært i Chelsea i 11 år, men kontrakten hans går ut etter sesongen og så langt er det ingenting som tyder på at klubben ønsker å forlenge med veteranen.

– Frank er en stor og viktig spiller for oss, og min jobb er å holde ham i form, svarte Benitez kort, da spørsmålet om kontraktsforlengelse dukket opp.

– Men er det samtaler om å forlenge kontrakten?

– Han har vært god for oss i høst og er en viktig spiller, gjentok spanjolen, uten å gi fra seg noen hint til de forhåpningsfulle Chelsea-supporterne, som ønsker å ha med midtbanespilleren videre.

Les også: Rasende Moyes ville ha frispark på overtid

– Hele laget spilte veldig bra i dag. Vi puttet Ramires på høyre for å demme opp for Leighton Baines. Lampard er farlig når han kan komme inn i boksen. Mata og Hazard er alltid kapable til å skape noe, ramset han opp.

Tyst om Ba
Søndag er engelske nettsteder preget av ryktene om at Newcastles senegalesiske spiss, Demba Ba, skal i forhandlinger med Chelsea senere på kvelden. Ba har en klausul i kontrakten som gjør at han kan selges for knappe 70 millioner kroner fra 1. januar.

– Jeg kommenterer ikke transferpolitikken vår, sa Benitez, men klarte ikke å holde tilbake et grådig glis.

– Men er det en spiller du kunne tenke deg?

– Demba Ba er ikke en Chelsea-spiller, da vil jeg helst slippe å si noe om han, forklarte han.

Les også: – Demba Ba møter Chelsea-ledelsen

Artikkelen fortsetter under bildet!

Rafael Benitez, Chelsea (Foto: John Walton/Pa Photos)
Rafael Benitez, Chelsea (Foto: John Walton/Pa Photos)

Jakter Manchester-duoen
Da er han mer opptatt av å få laget sitt oppover tabellen. Etter en trå start på karrieren på Stamford Bridge, med to poeng på tre kamper, har Chelsea nå fire strake seire.

Det har bragt dem opp til tredjeplass, fire poeng bak Manchester City med én kamp mindre spilt.

– Ja, vi har en kamp til gode, men den må vinnes. Vår innstilling nå er at vi tar én kamp av gangen, og så får vi se hvor vi står etter en del kamper, sa Benitez nøkternt.

Glad for Japan-turen
52-åringen mener turen til klubb-VM i Japan, som endte med finaletap og det mange mente var en håpløs og bortkastet tur, har vært en viktig faktor for å knytte laget og han selv tettere sammen.

– Japan var viktig for oss, der fikk vi vært sammen, hadde noen treningsøkter og jeg lærte mine spillerne å kjenne. Jeg syns de har en veldig god holdning, både på trening og i tøffe kamper som dette. Det er en avgjørende faktor for at vi står i mot den tøffe åpningen i dag.

Les også: Her er Premier League-supporternes forsinkede juleønsker

– Vi har hatt noen vanskelige kamper tidligere i høst, men Everton var åpenbart i form og har ikke tapt hjemme på lang tid, så dette var nok den vanskeligste i kveld. Derfor var dette en god seier, sa en fornøyd Chelsea-manager.

Hvor høyt opp på tabellen tror du Everton havner? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!