Det er gått i overkant av et halvt år siden Glasgow Rangers ble stemt ned i divisjonssystemet av 25 av 30 skotske klubber, etter at klubben hadde slitt økonomisk i en lengre periode.

Storklubben med hele 54 ligatitler fra den øverste skotske divisjonen måtte dermed starte på nytt på nivå fire i det skotske ligasystemet.

Men det har tydeligvis ikke fansen brydd seg noe om. Tall fra ESPN Global viser at Rangers har det klart høyeste tilskuersnittet blant alle de skotske klubbene på alle fire nivåene.

Så langt denne sesongen har Rangers et tilskuersnitt på 47.199 tilskuere pr. kamp. Kun Celtic er i nærheten av Rangers' tilskuersnitt, med 46.370 i gjennomsnitt. Bak Rangers og Celtic kommer Heart of Midloathian med 13.225.

Hyller fansen
Rangers-trener Ally McCoist (50) nekter å si at supporterne har overrasket ham.

– Jeg vil ikke vise fansen lite respekt ved å si at de har overrasket meg. Men de har vært overveldende, sier McCoist til skotske Evening Times.

50-åringen har allerede legendestatus i Rangers som spiller, med 418 kamper og 251 mål for klubben. Det skjedde over 15 år, fra 1983 til 1998.

I 2011 tok han over som trener etter Walter Smith, og ble i sommer med nedover i ligasystemet som trener.

Han hyller fansen for at de har gjort det samme.

– Jeg vet at folk snakker om det, både innenlands og over hele verden. For meg har fansen vært årets historie. De har vært sensasjonelle, sier McCoist.

Les også: Cupsjokk av Rangers - slo ut motstand fra øverste divisjon

Leder overlegent
Også på ligatabellen gjør Rangers det godt. Etter 17 kamper ligger de trygt plassert på toppen med 42 poeng. På andre- og tredjeplass ligger Elgin og Montrose med henholdsvis 27 og 26 poeng.

Rangers sin degraderingshistorie kan sammenlignes med da Lyn ble kastet ut av det norske ligasystemet i 2010. Etter at klubben i 2011 fikk overta sitt tidligere andrelag sin plass i 4. divisjon, har det blitt to strake opprykk.

I sommer satte klubben ny tilskuerrekord for 1. runde av den norske cupen da 11.200 tilskuere møtte opp for å se Lyn spille mot Vålerenga på Bislett.

Senere denne høsten rykket Lyn opp igjen til norsk 2. divisjon foran 2113 tilskuere på Frogner Stadion.

Så gjenstår det å se om Rangers klatrer like fort i det skotske ligasystemet.