King (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)
King (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)

King: – Gamsten er litt glad i media. Hva han syns om Henning får være opp til han

Selv syns 20-åringen det er synd at Henning Berg fikk sparken. Lørdag ettermiddag scoret han sitt andre Blackburn-mål.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barnsley-Blackburn 1–3

Oakwell (TV 2 Sporten) Blackburn-spillerne feiret voldsomt sammen med fansen etter 3-1-seieren borte mot Barnsley.

Bare to dager etter at Henning Berg måtte forlate klubben sørget likevel Joshua King for norsk jubel da han sendte de blåhvite i ledelsen etter 29 minutter. Rubén Rochina og Jordan Rhodes scoret de to andre målene og sikret etterlengtet jubel for den tidligere Premier League-klubben.

Se intervju med Joshua King i videovinduet over

Norsk jubel
Joshua King spilte sin foreløpig nest siste kamp for de blåhvite under låneoppholdet fra Manchester United, og scoret det første målet for gjestene på heldig vis, da han kom alene med vertenes keeper Luke Steele.

– Jeg prøvde å chippe over keeperen, men så reddet han og den spratt i meg og tilbake i mål. 100 prosent min scoring, sier King til TV 2 Sporten.

– Det var deilig å endelig få en trepoenger, den første siden jeg kom hit på seks forsøk. Det var en tøff kamp som vippet på 2-1, men så fikk vi 3–1 og da var det avgjort.

Les også:Krisesamtaler i Blackburn: – Singh kan få sparken
Les også:Singh gir seg selv mer tid enn Berg fikk: – Det tar tid å bygge opp en klubb

– Henning har vært en god trener for meg
King forteller at det har vært en spesiell periode etter at Henning Berg måtte gå på torsdag.

– Det er var så klart synd at Henning ble sparket, for han hentet meg til klubben, har vært en god trener for meg og jeg liker Henning som person. Men sånn er fotballen, spillere og managere kommer og går, og jeg vil ikke kommentere for mye rundt det. Jeg må tenke på fotballen min, forteller unggutten.

– Så du er ikke enig i med Morten Gamst Pedersen som sier at Berg er en dårlig trener?

– Gamsten er Gamsten, han er litt glad i media. Hva Gamsten sier om Henning er opp til han. Jeg syns Henning var flink med meg, han lot meg spille mye og han fikk spille mindre enn meg. Jeg skal ikke stå her og kritisere Henning.

Selv om Blackburn-fansen fikk seg en etterlengtet opptur i bortesvingen på Oakwell, var gjennomgangsmelodien fra gjestenes supportere «Venky´s out», «Sit down if you hate Shebby Singh» og «Shebby Singh is a wanker.»

– Det hørte jeg ikke noe til, sa Singh da han var gjest på BBC Radio 5.

King (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)

Trolig Kings siste kamp
Kraftig kost rettet mot klubbens meget upopulære indiske eiere, og ikke minst klubbrådgiver Singh, som var mannen som sparket Berg.

– Hvordan har kaoset opplevdes fra innsiden?

– Jeg hører jo det alle andre hører, men som proff fotballspiller så kan man ikke bry seg for mye om det som skjer i ledelsen av klubben. Det får jeg bare la Shebby Singh og de andre ta seg av. Jeg vil helst slippe å kommentere for mye rundt det, sier King.

20-åringen spiller sin trolig siste kamp hjemme mot Nottingham Forest 1. nyttårsdag. Dagen etter går låneavtalen ut.

– Du får spørre meg igjen neste uke om det der. Nå skal vi konsentrere oss om restustisjonen inn mot Nottingham-kampen og forhåpentligvis gi fansen en hjemmeseier, det tror jeg de har lyst på, sier King.