Ståle Solbakken (Foto: Sam Bagnall/NTB scanpix)
Ståle Solbakken (Foto: Sam Bagnall/NTB scanpix)

Solbakken pepet ut av sine egne etter nytt tap: – Vi er veldig usikre og uten selvtillitt

Fansen likte dårlig at Wolverhampton gikk på en ny smell hjemme mot Ipswich lørdag.

Wolverhampton-Ipswich 0–2

Etter at Ståle Solbakken og Wolverhampton gikk på et stygt tap hjemme mot dumpekandidat Peterborough på Boxing day var presset enormt i forkant av lørdagens hjemmekamp mot Ipswich.

Nytt nederlag
Det var likevel lite positivt å ta med seg for nordmannen etter at dommeren blåste av oppgjøret på Molineux.

For etter 33 minutter satte bortelagets Aaron Cresswell ballen i mål. Dermed lå Wolverhampton under til pause på eget gress for andre gang på tre dager.

I andre omgang ble vondt til verre for ulvene. 20 minutter ut i omgangen økte DJ Campbell for gjestene. Solbakken prøvde seg med et trippelbytte uten at det fikk noe positiv innvirkning for det som foregikk på banen.

Det blir på en måte bare vanskeligere og vanskeligere for oss
Dermed endte det i nytt hjemmetap, noe fansen likte svært dårlig. Solbakkens gutter måtte tåle å bli pepet av banen av egne supportere.

– Det var egentlig den samme leksa som mot Peterborugh. Vi åpner bra og blir kanskje snytt for en straffe. Ipswich scorer vel etter en halvtime og etter det er vi fryktelig dårlige i en time. Vi skaper nesten ingenting, virker veldig usikre, uten selvtillit og det er rotete spill. Det så ikke bra ut siste timen, sier Solbakken til TV 2 Sporten etter kampen.

– Vi sliter litt med å åpne motstanderen i den formen vi er nå, og så får vi publikum på nakken. Det blir på en måte bare vanskeligere og vanskeligere for oss. Den siste timen var veldig svak, sier han.

Les også: Solbakken: – Det er klart det er prestisje
Les også: Solbakken til TV 2: – Fordel at Henning fikk sparken så tidlig, for da blir det så useriøst at det nesten ikke hefter

Senket av gamlesjefen
Tapet ble nok ikke noe enklere å takle for Solbakken med tanke på at det er Mick McCarthy som ledet Ipswich. McCarthy fikk sparken som Wolves-manager i fjor, og var nok derfor fornøyd med å slå gamleklubben. I tillegg er Solbakkens tidligere assistent Terry Connor nå McCarthys assistent på Ipswich-benken.

Etter tapet lørdag ligger nå Wolverhampton på 17. plass i Championship. Det er duket for et norsk møte når Wolverhampton møter Crystal Palace og Jonathan Parr 1. januar.